StoryEditorOCM
NogometBalajić radi kao psiholog

Šibenik je već tri puta ove sezone bio PSG: Pobjeda nad Zagrebom malo bi zaliječila rane

10. ožujka 2017. - 12:30

Da je netko prije početka sezone 2.HNL prognozirao da će Šibenik i Zagreb igrati utakmicu u izravnoj borbi za opstanak, vjerojatno bi ga proglasili nogometnom neznalicom. Ali, umjesto da se bore za vrh tablice, "narančasti" i "pjesnici" u subotu u 15 sati će na Šubićevcu odigrati dvoboj koji će uvelike krojiti dno ljestvice. Onaj tko pobijedi lakše će disati, poraženome će gorjeti pod petama.

Šibenik je proljetni dio prvenstva počeo šokantnim porazom u Gorici. Momci trenera Stipe Balajića vodili su 2:0, da bi na kraju ostali praznih ruku. Odmah se povukla paralela s PSG-om. Samo što je ove sezone Šibenik već treći put bio PSG. Na teško objašnjiv način gubio je i u Lučkom i u Imotskom:

- Ah, svaka od tih utakmica bila je na svoj način. Teško je išta suvislo reći nakon takvih poraza. Je li riječ o dekoncentraciji, strahu, manjku samopouzdanja... Ja kao trener dajem svoj maksimum, pokušavam rješavati stvari koliko mogu. Mislim da se nisam u životu toliko napričao kao protekli tjedan. Imali smo niz grupnih i individualnih razgovora. Pokušali smo misli usmjeriti na Zagreb. Pobjeda bi nam bila silno važna, jer pobjeda uvijek najbolje liječi rane. S tri boda bismo puno lakše ušli u nastavak prvenstva- kaže Stipe Balajić, trener Šibenika.

Kontra "pjesnika", ovosezonski debi pred šibenskom publikom imat će povratnik Nigerijac Jamilu Collins:
- Trener nam je ukazao na greške koje smo radili u Gorici. Osobno, spreman sam 100 posto i fizički i psihički za Zagreb. Živim za tu utakmicu i idemo po tri boda- optimist je polivalentni Collins.

Premda je bilo i nekih drugih ideja, Balajić će Collinsa opet koristiti na lijevom krilu. U dvoboju sa Zagrebom to je i razumljivo budući da neće igrati kartonirani Brazilac Brito. Nema ni stopera Rodina. Stoga će u prvih 11 najvjerojatnije Luka Celić i Andrija Bandalo:
-Promjena u sastavu će biti. Prigodu će dobiti netko od mlađih. Sada je na njima da iskoriste tu prigodu- zaključio je Balajić.

Utakmica Šibenik-Zagreb igra se u subotu u 15 sati.

25. travanj 2024 12:21