StoryEditorOCM
NogometZanimljiv vikend

Županijski ligaši Kup susretima otvaraju proljetnu sezonu: Tko će u polufinale - Mladost ili Vodice?

Piše Krste MUJAN
7. ožujka 2017. - 19:56

Ovoga vikenda sedam županijskih nogometnih ligaša prvim kolom započinju borbu za pokal županijskog kup pobjednika
Najzanimljiviji i najneizvjesniji susret igra se u Vodicama gdje domaćin dočekuje svog susjeda i tradicionalnog suparnika Mladost iz Tribunja..

– Čast našem prvom susjedu Mladosti, ali na našem igralištu za njih nema prolaza – kaže trener Vodica Stipe Kedžo. Za Tribunjce se priprema zamka u koju će upasti klub iz susjedstva. Trener Mladosti pak drugačije gleda na ovaj susret i vjeruje da je njegova momčad favorit u ovom susretu, te poziva navijače "Pajolice" da pomognu u ovom sussjedskom derbiju.

Rudar na svom igralištu dočekuje ojačanu Zagoru i nada se "čudu". Naime, Zagora je favorit, ali kako kaže trener Rudara nekad vrsni napadač kluba iz Unešića Marin Šiklić favoriti uvijek ne pobjeđuju. Tek smo se okupili, ali borbom moramo pokazati da spremniji nekad budu poraženi.

Trener Zagore Davor Višić ne dvoji da je Zagora favorit ne samo u ovom susretu nego vjeruje u osvajanje ovog trofeja. Bit će to lijep doživljaj za sve one koji će doći pogledati ovaj susret na igralištu na čijim zidinama pite: Vi koji dolazite ostavite svaku nadu!

DOŠK s novim trenerom Markom Jurićem započeo je s povratkom kluba u dane kada je bio član Dalmatinske lige. Ako ne ove sezone onda naredne 2017/18 u godini kada klub slavi 100 godina da povratak u 3 HNL bude slavljenički.
Marko Jurić kaže: – Mi smo apsolutni favoriti u ovom prvom kolu, a nešto lakši raspored nam nudi finale na Šubićevcu.

Skradinski SOŠK je voljom ždrijeba u četvrtfinalu bio slobodan, a u polufinalu dočekuje pobjednika iz susreta DOŠK-Janjevo. U klubu su zadovoljni odazivom igrača na treninge, a u prijateljskoj utakmici sa DOŠK-om pokazali su da se mogu nositi sa svakim.

Janjevo nije bilo sretno nakon ždrijebanja, jer su već u 1. kolu dobili DOŠK u gostima.
– Mi smo radosni što možemo igrati sa klubovima iz Unešića, Drniša, Vodica i Šibenika kazao nam je trener Janjeva Mario Đurić.

Raspored 1. kola Županijskog kupa: Vodice – Mladost, DOŠK – Janjevo, Rudar – Zagora.
SOŠK iz Skradina je slobodan.

19. travanj 2024 17:21