StoryEditorOCM
NogometŠibenčanin šef nogometnih sudaca

Ante Kulušić do konca prvenstva vodi ljude u crnom, a određivat će ih ždrijebom

28. siječnja 2017. - 12:35

Šibenčanin Ante Kulušić, dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, do konca prvenstva obnašat će dužnost povjerenika za suđenje u 1. HNL.

- Dok obavlja tu dužnost, Kulušić neće sudjelovati u odlukama Izvršnog odbora. Za isto razdoblje za povjerenika za suđenje Druge HNL imenovan je Igor Pristovnik, međunarodni sudački kontrolor- priopćeno je iz HNS-a. 

Kulušić već na početku svog mandata uvodi veliku novost- a to je da će se suci utakmica određivati ždrijebom. Konkretno, za pojedinu utakmicu Kulušić će nominirati tri suca, a neutralna osoba će izvući jednu kuglicu s imenom suca koji će na koncu suditi utakmicu. Kulušićev prijedlog Izvršni odbor HNS-a je prihvatio.

Inače, Izvršni odbor HNS-a je na sjednici u petak razmotrio analizu suđenja u jesenskom dijelu natjecanja Maxtv Prve lige koju je napravila Komisija nogometnih sudaca, a tom analizom utvrđeno je da je suđenje u pravilu bilo dobro, uz utvrđenje da je na devet utakmica bilo propusta sudaca prilikom primjene tehničkih mjera, disciplinskih mjera ili Pravila nogometne igre (zaleđe).

Unatoč procjeni čelnika HNS-a da je suđenje bilo dobro, mandate su na raspolaganje dali dosadašnji povjerenici za suđenje u prvoj i drugoj ligi Dušan Kukić i Ivan Košutić.

- Komisija nogometnih sudaca je zatražila, a Izvršni odbor podržao taj stav, da klubovi (treneri, igrači, dužnosnici), kojima asistiraju neki neobjektivni mediji, trebaju prestati raditi pritisak na suce i sudačku organizaciju u cjelini i ne trebaju tražiti opravdanje za eventualne neuspjehe u navodnim sudačkim greškama.

Upravo je takva atmosfera linča nagnala povjerenike za suđenje za Maxtv Prvu ligu i Drugu HNL, Dušana Kukića i Ivana Košutića da zbog prevelikog i neutemeljenog pritiska klubova i javnosti daju mandate na raspolaganje- stoji u priopćenju HNS-a.

 

16. travanj 2024 10:17