StoryEditorOCM
NogometNa Šubićevcu 'čiste' svlačionicu

Lav dovodi Nigerijce i Turčina za proljetni procvat

Piše Petar MIKULIČIN
NIKŠA STIPANIČEV/HANZA MEDIA
6. siječnja 2017. - 12:46

Bez obzira što je vrijeme blagdana, za novog sportskog direktora HNK Šibenik Zorana Slavicu nema odmora! Lav je, čini se, dobro zagrizao od prvog dana na svojoj novoj funkciji, kako bi proljeće na Šubićevcu bilo vedrije od jeseni. Makar navijači "narančastih" željno iščekuju informacije o novim licima u šibenskoj svlačionici, Slavici i treneru Stipi Balajiću trenutačno je u prvom planu "pročišćavanje" postojećeg kadra.
– U jesenskoj je momčadi bio nedopustivo velik broj igrača. Zato nam je primarni zadatak "skresati" kadar na realnu brojku. Tek onda ćemo krenuti u lov na pojačanja. Naravno, to ne znači da sada stojimo skrštenih ruku – govori nam sportski direktor Šibenika.
Kad se priča o listi za "odstrel", već je poznato da su bivši Talijan Alessio Salusstio, Roberto Alviž, Mirko Livaja, Korejanac Kim i Roko Zvonimir Strika. No, tu priči nije kraj. Neslužbeno, na izlaznim je vratima i stoper Luka Čagalj.

 

– Istina je da smo s još nekim igračima u procesu raskida ugovora. No, još ne bih o imenima, prije nego sve finaliziramo. Ne bi bilo ni korektno prema tim momcima – kao uvijek odmjeren je Slavica.
Među onima, čiji je ostanak na Šubićevcu upitan, jest i Mehmed Alispahić. Navodno, Meša traži inozemni angažman. No, vodstvo kluba je sklono opciji da bugojanskog veznjaka "privežu" na Šubićevcu do kraja sezone.
– Mi bismo htjeli da Alispahić ostane. Već smo s njim razgovarali. Nadamo se da će se i to pozitivno rasplesti – kratko će Slavica.

Kao što je već naglasio, novom je sportskom direktoru jedan od prioriteta što prije složiti "novi" Šibenik, kako bi treneru Balajiću osigurao mir na pripremama za nastavak natjecanja. Slavica i Balajić već su odradili nekoliko sastanaka, na kojima su, među inim, definirali kritične pozicije u momčadi. One bi trebale biti "pokrpane" do 16. siječnja, kad se ponovno okupljaju nogometaši Šibenika.
– Stipu znam već dugo. Bili smo i suigrači u Hajduku. On je iznio svoje zahtjeve. U svakoj liniji će nam biti potreban po jedan igrač. Izuzetak je vratarska pozicija, na kojoj imamo dobra rješenja – ističe Zoran Slavica.

Iz prvog javnog nastupa na poziciji sportskog direktora Šibenika bilo je jasno da je Slavici, kad je riječ o pojačanjima, prioritet nastavak (dosad uspješne) suradnje s Rijekom. Zato su vrlo brzo "isplivala" neka, već poznata imena šibenskoj publici. Balajić i Slavica su u svojoj bilježnici podcrtali nigerijskog zadnjeg veznog Geralda Diyokea, krilnog napadača Tomislava Turčina, bivšeg člana vinkovačke Cibalije, i prošlogodišnjeg prvotimca "narančastih", Jamilua Collinsa. Upravo je njegov povratak na Šubićevac najmanje izgledan. Tako barem tvrdi njegov sunarodnjak i suigrač Theophilus Solomon, kojeg smo susreli na odmoru u Vodicama.
– Jamilu i ja vrlo vjerojatno ostajemo u Istri – kazao nam je prošlosezonski napadač Šibenika. Što se stoperskih pozicija tiče, moguć je angažman 25- godišnjeg Sinjanina Andrije Bandala, koji je je igrao u Junaku i Dugopolju.

 

Sportski direktor Šibenika, pak, iščekuje povratak čelnih ljudi Rijeke iz Dubaija. Nakon toga će, kaže, sve biti bistrije.
– To nisu jedini igrači Rijeke o kojima razmišljamo. No, pričekajmo sastanak s direkorom Rijeke Srećkom Juričićem. Za koji će nam, po običaju, časnik za vezu biti Nikica Cukrov – "zakopčan" je Zoran Slavica.
Šibenčani, međutim, neće tražiti prinove samo na Kvarneru, već i među dalmatinskim drugoligašima i trećeligašima.
– Tu je uvijek bio, a i danas je velik broj kvalitetnih igrača. Potrebno je uspostaviti dobar skauting, kako bismo talente regrutirali na Šubićevac – naglasio je Lav.

Na gornjem je katu Šubićevcu gotovo najviše dvojbi kad su u pitanju (proljetne) ambicije.
– S obzirom na trenutačni položaj na tablici, isticati visoke ambicije ne bi bilo mudro, realno. Bitno je da kvalitetno odradimo pripreme. Drugi dio sezone je kraći, treba biti u optimalnoj formi. A ako se ukaže prilika za lov na prve dvije pozicije, zašto je ne bismo iskoristili? – poručio je sportski direktor Šibenika.

18. travanj 2024 21:30