StoryEditorOCM
NogometZagora će na proljeće loviti 3. HNL

Unešićani u sjeni Mladosti

Piše Krste MUJAN
15. prosinca 2016. - 10:13

Nogometaši Zagore s bodom manje od tribunjske Mladosti i Šibenika II dočekat će proljeće s velikom željom da prestignu svoje konkurente u sedam proljetnih utakmica.
Unešićani su loše otvorili sezonu porazom u Vodicama, a potom su se oporavili s dvije pobjede u susretima sa slabijim suparnicima Janjevom u gostima, te na domaćem igralištu protiv SOŠK-a. U četvrtom kolu opet su poraženi na igralištu Ljubica u Crnici od Šibenika II, pa su zlobnici pomislili da će Zagora potonuti, jer joj je preostalo gostovanje u Drnišu. Sigurnom pobjedom protiv Rudara od 7:0 s optimizmom su došli u Drniš i golom Slugana u posljednjoj minuti susreta približili se vodećoj Mladosti na četiri boda, a baš Mladost im je bila slijedeći suparnik. U derbiju jeseni vrlo efikasnom igrom Zagora je pobijedila Mladost i došla na bod zaostatka u konačnom poretku jeseni.
Trener Zagore Davor Višić u sedam prvenstvenih utakmica izrotirao je čak 21 igrača:
– Dva poraza nisam očekivao, no bod zaostatka za Mladposti za nas je dostižan. Uvjeren sam da na proljeće uz dva- tri pojačanja sa stopostotnom sigurnošću možemo biti prvi te u kvalifikacijama opet naš klub uvesti u društvo najboljih trećeligaša Dalmacije. U odnosu na ošlu sezonu Zagora je ostala bez devet igrača koji su napustili klub, a pridošlicama je bilo potrebno malo vremena da se priviknu na našu sredinu pa je početni rezultat s dva poraza bio očekivan – kazao je Višić.
Trener Davor Višić koristio je u sedam utakmica ove igrače: Nikša Vukić, Mario Milić, Ante Maleš, Mile Čaleta, Luka Pleština, Matej Ljubić, Roko Škomrlj, Ivan Matić, Blaženko Emer, Vlado Bendić, Željko Stojak, Mijo Stojak, Krešimir Slugan, Josip Milić, Domagoj Barać, Josip Rajčić, Ivan Rodić, Tomislav Matetić, Josip Čular, Ivan Đelalija, Darko Vučemilović-Alegić.

Preneseno iz Šibenskog lista od 15. prosinca 2016. godine


Efikasna momčad
Zagora je bila vrlo efikasna, a zanimljivo je da je najviše zgoditaka pet postigao stoper Mile Čaleta, a po tri dali su Matej Ljubić, Ivan Matić i Mijo Stojak, po dva zgoditka: Roko Škomrlj Krešimir Slugan, i Domagoj Barać., a po jedan postigli su: Luka Pleština, Ante Maleš i Željko Stojak
Najbolji strijelac Zagore Mile Čaleta je podvukao:
– Nesretan poraz od Vodica u prvom kolu negativno se odrazio na igrače. Trebalo je vremena da se priberemo i nizom dobrih igara i efikasnošću u daljnjem tijeku ispravili smo negativan skor te sam siguran da ćemo biti prvi. Zagora je klub koji ima sve predispozicije da ponovno uđe u društvo trećeligaša Dalmacije.

18. travanj 2024 05:15