StoryEditorOCM
NogometMirakul u Gospinom docu

Šibenik skoro kao Liverpool- "Narančasti" u Imotskom vodili 2:0, pa se "raspali" i izgubili 2:3

Piše Krešimir GULINNIKŠA STIPANIČEV/HANZA MEDIA
8. prosinca 2016. - 13:21

I dok se na Baldekinu piše lijepa šibenska sportska priča, istovremeno se na Šubićevcu iz dana u dan silno trude ispisivati tužne sportske storije. Navijači nogometaša Šibenika u 2016. godini mogli su biti samo oni najčrvšćih živaca i iznimno zdravog srca. Mnogi su mislili da je vrhunac "šibenske tragikomedije" napisan kada su "narančasti" ispustili 11 bodova prednosti u minuloj sezoni, odnosno nakon infarktnih neuspjeha u "kvalifikacijskim" utakmica s Cibalijom i Istrom. Međutim, ti isti su se prevarili. Na Šubićevcu i od lošeg može gore. Pokazala je to tekuća sezone. Ne samo da se lutalo s igračkim i stručnim kadrom što je dovelo Šibenik u borbu za drugoligaški opstanak. Već se u sve pore Šubićevca uvukla teško razumljiva malodušnost i manjak samopouzdanja koji rezultira teško objašnjivima porazima. Prije dva kola Šibenik je u Lučkom u sudačkoj nadoknadi primio dva gola i ispustio vodstvo od 1:0.
Trener Stipe Balajić koji je u nogometu prošao "bunu i bunicu" tada je izjavio da takav poraz nije doživio u karijeri. Mislio je i on, kao i navijači Šibenika, da ne može gore. Ali, i on se prevario. Njegovi igrači dopustili su mirakul na imotskom stadionu u Gospinom docu, gdje su domaćini okrenuli Šibenikovih 2:0 i slavili s 3:2. Opet su dva gola Balajićevi puleni "fasovali" u zadnjim trenucima utakmice.

 

– Zaista, ne znam što da vam kažem. Jednostavno je nevjerojatno to što nam se događa. Kao da nas je netko urekao. Kod igrača je evidentan gubitak samopouzdanja, ili strah od pobjede. Treba biti iskren i kazati da unatoč vodstvu od 2:0 nismo bili bajni. Igrali smo na refule. Međutim, ipak je dva razlike veliki kapital, koji smo olako prosuli. Imotski je zadnjih 20-ak minuta krenuo na sve ili ništa. Mi se tome nismo znali othrvati, premda smo i prije utakmice i na poluvremenu upozoravali na mogući pritisak. I sudac je malo popuštao, ali nikako se ne bih htio vaditi na njega. Činjenica je da nismo znali zadržati loptu na suparničkoj polovici. Poklopio nam se i izostanak trojice važnih igrača (Alispahić, Musa, Rodin), a zamjene nisu bile na pravom nivou – kazao nam je je Balajić.
Imotski treba što prije arhivirati. Ako je moguće i cijelu jesensku polusezonu i okrenuti se planovima za proljeće. Sasvim je jasno da će prioritet Šibenika biti što bezbolnije osigurati opstanak:
– Očito, trebat će nam puno toga za proljeće. Naravno, nećemo raditi "ludosti" i dovoditi 10-15 novih igrača. Međutim, moramo se pojačati na određenim pozicijama s nekolicinom iskusnih nogometaša i tada se možemo nadati puno boljim stvarima. Ne znam za moje igrače, ali ja se ne predajem nikada. Borit ću se do zadnje kapi krvi – poručio je trener Šibenika.

Preneseno iz Šibenskog lista od 8. prosinca 2016. godine

 


Za Sesvete bacanje na glavu
Vodstvo 2.HNL odlučilo je da će 19. kolo biti odigrao sukaldno kalendaru, dakle idućeg vikenda. To znači da će nogometaši Šibenika jesenski dio okončati subotnjom domaćom utakmicom sa Sesvetama.
- Moramo napraviti sve da osvojimo tri boda koja bi nam dala kakav- takav mir za drugio dio prvenstva. Bit ćemo bez Pecolaja i Stankevičiusa, ali jači za Alispahića i Musu. Jednostavno, trebamo se bacati na glavu za pobjedu- najavljuje Balajić.
Utakmica Šibenik- Sesvete počinje u 13,30 sati.

 

 

20. travanj 2024 08:37