StoryEditorOCM
NogometŠuplja blagajna Šubićevca

Šibenik prošlu godinu završio s minusom od 1,2 milijuna kuna

6. prosinca 2016. - 10:57

Na Šubićevcu je održana sjednica Glavne skupštine Športskog dioničkog društva HNK Šibenik. Skupštinari su, među ostalim, protresli financijsku situaciju u šibenskom drugoligašu. Premda su iz uprave kluba nerijetko ponavljali kako od završetka preoblikovanja nikome ne duguju ni lipe, čini se da novčana situacija nije baš bajna. Isto kao što gubi bodove na travnjaku, Šibenik gubi i novac. Naime, prema podacima koje nam je iznio Goran Pauk, predsjednik Skupštine kluba, Šibenik je poslovanje u 2015. godini završio s oko 1,2 milijuna kuna minusa.
– Prihodi su bili oko 3,4 milijuna kuna, a rashodi poslovanja oko 4,6 milijuna kuna – kazao je šibensko-kninski župan. On u tim podacima ne vidi ništa dramatično.
– Ne smatram ovaj minus zabrinjavajućim. Ti negativni rezultati mogu se nadoknaditi tijekom godine – podvukao je Pauk.
Nadalje, Skupština HNK Šibenik š.d.d. imenovala je i novi Nadzorni odbor kluba, koji je nadređen upravi. Predsjednik NO-a Šibenika ostaje odvjetnik Klaudio Kapeli. Dopredsjednik je postao Stipica Protega, inače HDZ-ov vijećnik u šibenskom Gradskom vijeću. Protega je u NO Šibenika kooptiran umjesto dosadašnjeg dopredsjednika Ante Rakića. Nova lica u Nadzornom odboru su i Slobodan Tolić, pročelnik šibenskoga gradskog Odjela za financije, te Novica Ljubičić, bivši direktor Šibenika. U Nadzornom odboru ostali su sjediti dosadašnji članovi Miho Mioč, Željko Dulibić, Joško Jurić, Marko Slavica i Ivo Šupe.

Novi Nadzorni odbor hitno je održao i prvu sjednicu u novom sazivu i izabrao novu upravu šibenskog drugoligaša. Njihovom odlukom Šibenik će na čelu dobiti ženu. Riječ je o Senki Klisović, šibenskoj javnosti poznatijoj pod prezimenom Ramljak. Klisović je niz godina bila direktorica Jollyja JBS i hotela "Olympia" te pročelnica za financije u gradskoj birokraciji gradonačelnika Željka Burića. Senka Klisović nije novo lice na Šubićevcu. Ona je već vodila glavnu riječ u nogometnom klubu, budući da je bila predsjednica Nadzornog odbora u vrijeme kada se u Gradskom vijeću Šibenika izglasavao kredit od 5,8 milijuna kuna, kojim je praktički klub spašen od stečaja. Nije zgoreg napomenuti da je klub je spašen novcem poreznih obveznika, koji izdavajaju pola milijuna kuna mjesečno za pokirvanje rate tog jamstva. O ostalim odlukama Nadzornog odbora izvijestio nas je njegov član Željko Dulibić.
– Iskoristili smo zakonsku mogućnost i formirali tročlanu upravu. Osim Senke Klisović, u njoj će biti Ante Rakić i Ivo Krečak. Rakića smo zbog imenovanja u upravu kluba morali razriješiti članstva u Nadzornom odboru – rekao je Dulibić.
Pitali smo ga je li ostanak u upravi Ive Krečka, dosadašnjeg člana uprave zaduženog za struku, samo privremen, odnosno do formalne pravne potvrde imenovanja Klisović i Rakića od Trgovačkog suda.
– Ma ne, Krečak ostaje u upravi kao punopravni član. Dapače, čak smo mu i uvjetovali da ubuduće više olako ne daje ostavke... Iako je nemoguće takvo što nekome zabranjivati – objasnio je Dulibić.
I premda je uprava Šibenika udijelila već dva otkaza trenerima ove sezone, Dulibić je jedan od rijetkih ljudi s kata Šubićevca koji prst krivnje ne upire isključivo u stručni stožer:
– Držimo da ključni problem loših rezultata ne leži u radu stručnog stožera. Smatramo da je naš najveći problem u loše obavljenoj selekciji tijekom ljetnog prijelaznog roka. Nažalost, tada smo morali raditi i dovoditi igrače pritisnuti financijskim tegobama. U međuvremenu smo pronašli neki novac i financije više nisu problem. Zato u nadolazećem zimskom prijelaznom roku moramo pametno obaviti dodatnu selekciju igračkoga kadra – rekao nam je Dulibić.
To znači da će novi trener Stipe Balajić u narednom razdoblju imati dva ključna zadatka. Prvi je osvojiti što više bodova do kraja jeseni, ali i što brže stvoriti sliku postojećeg igračkog kadra, odnosno pripremiti teren za drastično zimsko provjetravanje svlačionice.

Preneseno iz Šibenskog lista od 17. studenog 2016. godine

25. travanj 2024 02:07