StoryEditorOCM
NogometTreći trener ove sezone

"Vojnik kluba" Godinić odstupio- Stipe Balajić uzeo "vrući krumpir"

6. prosinca 2016. - 10:52

Anđelko Godinić više nije trener HNK Šibenika. Novi kormilar šibenskog drugoligaša je 48-godišnji Sinjanin Stipe Balajić. Nadzorni odbor i uprava šibenskog drugoligaša sastali su se u utorak navečer i prihvatili Godinićevu ostavku, koji ju je ponudio nakon poraza od Rudeša u nedjelju. Tako se nije ostvarila Godinićeva želja da u svom šestom trenerskom mandatu na klupi prve momčadi Šibenika konačno bude rješenje na nešto duži rok. Naime, Godinić je kao "vojnik kluba" uvijek uskakao kao prijelazno rješenje, ili u trenucima kada se tražio novi šef stručnog štaba. U najnovijem pokušaju, Godinić je bio trener Šibenika samo pet utakmica. Iskreno, rezultat ga nije mazio. Izgubio je čak četiri puta, od čega tri puta na Šubićevcu (Solin, Hrvatski dragovoljac, Rudeš) te jednom u gostima (Dinamo II). Jedina tri boda osvojio je kontra Novigrada na domaćem terenu. Međutim, stoji i teza da mu se teško što može prigovoriti budući da nije selekcionirao momčad tijekom ljeta, a uz to, naslijedio je ekipu koja je u silaznoj putanji, ponajviše na psihološkom planu. Jedino što se od Godinića očekivalo, a u čemu nije uspio, jeste da uvede više reda u svlačionicu. Dapače, dogodilo se suprotno. Vladao je još veći nered, no to je i uvelike posljedica mentaliteta igrača.
Godinić je naslijedio Ivana Katalinića, koji je smijenjen nakon deset kola. Budući da nije uspio prodrmati ekipu, Godinić je povukao moralni potez i ponudio ostavku. Tako Šibenik dobija i trećeg trenera u svega 15 kola. Pred Sinjaninom Balajićem težak je zadatak da izvuče Šibenik iz zone ispadanja u kojoj se trenutačno nalazi. Balajić je imao zavidnu igračku karijeru. Među ostalim, nastupao je i za Hajduk, a u Šibeniku je već bio kao nogometaš 1997. godine. No, najdublji trag ostavio je kao igrač slovenskog Maribora s kojim je uspješno nastupao u Ligi prvaka. Zadnji trenerski angažman imao je u Imotskom. Vodio je i niz drugih klubova poput Dugopolja ili Solina u kojem je 2008. godine izabran za najboljeg trenera Dalmacije. Bio je i desna ruka Ivanu Kataliniću u Splitu. Balajić je već u srijedu ujutro vodio trening Šibenika, a potom je prvi put stao i pred mikrofone šibenskih novinara:
- Drago mi je što sam dobio poziv sa Šubićevca. No, da nešto nije dobro u klubu sugerira i podatak da sam šesti trener u sedam mjeseci. Ili, da se malo našalim, vjerojatno mene ne bi ni dopao ovaj posao da u klubu cvjetaju ruže - počeo je Balajić.
Čini se da je vrlo brzo detektirao ključni problem:
- Pogledao sam par utakmica i jasno mi je kako je problem u igračima! Ne u njihovoj kvaliteti, već u odnosu prema igri i dresu kojeg nose, htijenju, volji i želji. Ponavljam, imamo kvalitetnih igrača i nekoliko mladih koji su dobri potencijali - veli novi trener Šibenika.
"Narančasti" uvijek imaju visoke ciljeve. Uprava kluba bez obzira na činjenicu što nam vodeći bježe 11 bodova još misli kako 1.HNL nije nedostižna:
- Nema dvojbe da Šibenik zaslužuje borbu za prvu ligu. Ali, u ovom trenutku nismo baš u toj situaciji. Kada pričate o prvoj ligi s desetog mjesta, mnogi bi vam se mogli smijati. Iako, sve je moguće. Znate, meni često govore da sam ludo ambiciozan. No, primarni cilj je izaći iz krize, a onda ćemo vidjeti gdje nas to može dovesti - govori Balajić.
Kažete da ste isključivo fokusirani na subotnju utakmicu s Lučkim:
- Naravno, jer do kraja jesenskog dijela trebamo utržiti što je moguće više bodova. Onda nam slijedi zimska stanka u kojoj se moramo dodatno posložiti. Logično, svi bismo bili sretni da dobijemo sve utakmice do kraja polusezone. No, pitanje je koliko je to realno. Mogu samo obećati da ćemo napraviti sve da Šibenik na terenu i u svlačionici izgleda bolje nego do sada - ističe Sinjanin na klupi Šibenika.
Često se spominju podjele na "strane" i "domaće" igrače u svlačionici Šibenika:
- Ja sigurno neću dijeliti igrače po toj osnovi. Mene zanima tko donosi kvalitet više za Šibenik. A to će vrijeme vrlo brzo pokazati - kaže Balajić.
Za kraj, pitanje kako će igrati Balajićev Šibenik?
- Ah, najviše bih volio da igramo kao Barcelona, stvaramo 20-ak šansi po utakmici, pobjeđujemo pet-šest nula. Šalim se. Šibenik u 2. HNL treba dominirati, biti agresivan i igrati napadački, što do sada nije bio slučaj. Na žalost, nemam čarobni štapić i promijenim sve u 15 dana. Zato moramo osvojiti što je moguće više bodova do zimske stanke, a o igri ćemo pričati u drugom dijelu sezone - zaključio je trener "narančastih".
Krešimir Gulin

Preneseno iz Šibenskog lista od 17. studenog 2016. godine

24. travanj 2024 18:20