StoryEditorOCM
Mali nogometMALI NOGOMET I VELIKI PLANOVI

Slaganje igračke križaljke kao uvod u pripreme Crnice za novu sezonu, koja kreće prvog tjedna u listopadu: 50.000 kuna dijeli dno od vrha tablice

Piše Josip Ćaleta Car
3. lipnja 2019. - 13:46

Završena je još jedna malonogometna sezona u elitnom razredu. Makarska slavi svoje nove-stare prvake, koji su u biokovskom finalu obranili naslov prvaka, savladavši Vrgorac u tri susreta, i tako potvrdili da su trenutno prva ekipa u Hrvatskoj.

Sljedeća sezona, koja starta prvim tjednom listopada, zasigurno će donijeti puno toga novoga u hrvatski futsal, a tu prvenstveno mislimo na kvalitetu.

Što Crnica može u svojoj trećoj sezoni među elitom, koja će od iduće sezone brojati deset klubova? Svi očekuju žestoku borbu za ostanak, no u šibenskom prvoligašu razmišljaju posve drugačije.

- Mi želimo borbu za vrh, borbu za naslov, jer Crnica je jedan od klubova koji je sređen u svim segmentima. Znamo što nam točno nedostaje, i sigurno je kako već sada radimo na popunjavanju igračkog kadra, ali ponavljam, nećemo tražiti igrače koji nam mogu "poslužiti", već istinska pojačanja, koji će biti prevaga, odlučno nam je kazao prvi čovjek kluba Antonijo Svirčić.

Radaj ipak ne može sam

Stručni stožer locirao je nedostatke koje je nužno ispraviti, pa je tako za slijedeću sezonu potrebito izvršiti kvalitetnu popunu barem sa tri igrača. Mladi i nadasve talentirani vratar, juniorski reprezentativac Filip Radaj, jednostavno ne može sam.
Njegovo malonogometno odrastanje bit će kudikamo lakše uz jedno iskusno vratarsko ime, koje je nužno da se zatvori ta vrlo osjetljiva pozicija.

Ono što se pokazalo kao nedostatak u netom završenoj sezoni jest činjenica da su Šibenčani izuzetno tanki i na poziciji zadnjeg igrača, organizatora igre. Gotovo cijelo prvenstvo Niko Škugor je bio jedini igrač koji je mogao odgovoriti zahtjevima trenera, no s obzirom na probleme koje su igrači Crnice imali sa ozljedama, ni sam Niko nije bio imun na iste, tako da je to zadavalo dosta problema. Svjesni da nova sezona neće dozvoljavati pogreške u rosteru, čelništvo kluba nastoji što prije riješiti igračku križaljku.

U tijeku su pregovori sa nekolicinom igrača, koji bi bili pojačanje na tim problematičnim pozicijama, uprava je okrenuta domaćem kadru, iako ne bježe od traženja rješenja izvan granica.

- Mi ćemo sigurno nastojati osigurati neke od hrvatskih igrača, no ako ne ta rješenja ne budu zadovoljavajuća, okrenut ćemo se igračima sa strane, ali ćemo nastojati da to budu igrači iz regije, koji poznaju naš mentalitet. Za sada imamo nekolicinu u fokusu, čak su prvi kontakti već ostvareni i vjerujemo da ćemo vrlo brzo znati sa čime raspolažemo za novu sezonu. Inače, vjerujem kako ćemo prije biti u borbi za naslov nego za opstanak, jer razlika je u možda svega 50 tisuća kuna između borbe za vrh i borbe za ostanak, a držim da mi po organizaciji pripadamo gornjem domu hrvatskog futsala, jasan je Svirčić.

Potrošili 700.000 kuna

Koliko uopće košta sezona u hrvatskoj futsal eliti? Teško je reći koliki su budžeti klubova, jer nisu javno dostupni, ali recimo da se zna kako je aktualni prvak zajedno sa nastupom u Ligi prvaka potrošio milijun i pol kuna, što je za futsal značajna, ali ne i velika svota, no koliko sezona košta šibenskog prvaka?

Crnica je za prošlu sezonu zaokružila financijsku konstrukciju na 700 tisuća kuna. Ta cifra odnosi se na kompletan klub zajedno sa nastupima mlađih uzrasta na svim turnirima i prvenstvima, no u klubu kažu kako novac nije problem.

- Zaista smo se još jednom dokazali kao sređen klub. Bez ikakvih dugova završili smo sezonu, a novu dočekujemo spremni. Koliki će biti proračun teško je reći, ali ako osiguramo igrače koji će nam jamčiti borbu za vrh, onda su i sponzori izdašniji, tako da vjerujem kako nas čeka jedna odlična sezona, kazao nam je Dario Kulušić, prvi operativac kluba.

Crnica će u sljedeću definitivno ući s velikim ambicijama i promjenama u momčadi, što jamči vrlo uzbudljivu sezonu u kojoj će svaki susret biti - derbi.

24. travanj 2024 23:32