StoryEditorOCM

Nakon pobjede nad Squareom, Crnicu u doigravanju čeka aktualni prvak, Novo Vrijeme: Makaranima se nećemo predati

Piše Josip Čaleta Car
18. travnja 2019. - 11:46

Uvjerljivom pobjedom Crnice nad favoriziranim Squareom završen je regularni dio natjecanja u elitnom razredu. Šibenska Crnica na kraju je osvojila osmo mjesto, što ih vodi u doigravanje za prvaka, a gost Baldekina bit će aktualni prvak i pobjednik regularnog dijela – sastav Novog Vremena iz Makarske.

Šibenčani su u ogled s "gosparima" ušli lišeni pomoći dvojice vrlo važnih igrača, Nike Škugora i Brazilca Rafinhe, što se osjetilo u otvaranju susreta kad su gosti imali inicijativu, a to je natjeralo trenera Crnice da već u četvrtoj minuti pozove time out.

Šibenčani su nakon toga počeli igrati brzo i maštovito, što je rezultiralo s dva brza pogotka Subotića. Rasterećenost zbog plasmana u doigravanje i dobar rezultat potpuno su opustili domaće, koji su u konačnici do vrha natrpali mrežu favoriziranih gostiju s konačnih 7:1. Bila je to možda i najbolja utakmica Crnice ove sezone, što garantira odličan nogomet u dva ogleda s aktualnim prvacima.

Dvojica ozlijeđenih

Ono što navlači zabrinutost na lice Mladena Perice su ponovno dvije ozljede koje će teško biti sanirane do ogleda u Makarskoj.
– Zaista mi je žao što Niko Škugor i Rafihna neće biti spremni za prvi susret ovoga četvrtka. Posebno mi je u planu priprema za taj susret bila važna ta Škogorova lijeva noga, ali, nažalost, morat ćemo bez njih. Zadovoljan sam igrom protiv Squarea, zaista smo dohvatili željenu formu, no isto tako znamo tko nas čeka u četvrtfinalu. No, garantiram da ćemo dati sve od sebe i pokušati iznenaditi aktualne prvake – poručuje Perica.

Zasigurno da momke s kraja grada očekuje težak posao. Makarani su se pokazali kao dominantna momčad tijekom cijelog prvenstva, o čemu najbolje govori podatak da su u 22 susreta postigli čak 111 pogodaka, što je u prosjeku pet golova po utakmici, a primili su samo 39 pogodaka, ili 1,7 po susretu.

Novo vrijeme odlično je posložena momčad s mladim i nadarenim stručnjakom na klupi, odličan spoj iskusnih Bajruševića, Osredkara i Babića s lucidnim Brazilcima Britom i De Sousom, koji su igrači poteza, tako da njihova dominacija ne iznenađuje.

Možemo im parirati

– Mi smo i u regularnom dijelu prvenstva u oba ogleda s prvacima pokazali da možemo igrati s njima, no isto tako moramo istaknuti da je to momčad koja ima kvalitetu na svim pozicijama. Ponavljam, pripremali smo neka iznenađenja za četvrtak, no te su nam ozljede zadale dosta problema. Ipak mi idemo u Makarsku odigrati najbolje što možemo, biti pošteni prema sebi i svojim navijačima, pa ćemo vidjeti što se može i kakve su nam mogućnosti – zaključuje šibenski strateg.

Bez obzira na sve, sezona je za Crnicu uspješna jer su i ove godine izborili nastup u razigravanju za prvaka.
Inače, već prvi krug donosi nekoliko zanimljivih ogleda, a uz ovaj par još će igrati Square – Split, Vrgorac – Universitas i Futsal Dinamo – Uspinjača.

Novo Vrijeme i Crnica prvu utakmicu igraju ovog četvrtka s početkom u 19.30, dok je uzvrat na rasporedu 27. travnja na Baldekinu.

19. travanj 2024 03:28