StoryEditorOCM

Četiri kola trebala su Crnici da osjeti slast pobjede: Trener Šibenčana zove navijače u pomoć kontra Uspinjače

Piše Josip Čaleta Car
22. veljače 2019. - 09:51

Četiri kola trebala su šibenskoj Crnici da osjeti slast pobjede. Učinili su to na gostovanju u Krapini protiv domaćeg Jesenja, gdje su slavili s uvjerljivih 7:2. Nije to bila neka velika partija Šibenčana, no razlika u kvaliteti i pristupu obiju ekipa bila je prevelika.

Domaćini su u grčevitoj borbi za svaki bod koji bi im značio ostanak u prvoligaškom društvu, što ih je dodatno sputalo u ovom ogledu, dok su igrači Crnice još uvijek u traženju forme iz prvoga dijela. Domaćini su susret otvorili s dosta pogrešaka u igri, što je Crnicu osokolilo da krene jače i hrabrije prema naprijed, i kao plod toga uslijedili su i golovi koji su donijeli dodatnu sigurnost i samopouzdanje.


- Moram reći da nismo odigrali ništa spektakularno, ali najvažnija je pobjeda. Jesenje ima dosta problema, to je vidljivo u njihovoj igri, tako da smo ih nakon početne opreznosti pritisnuli i došli do razlike u rezultatu. Ono što mene osobno veseli jest činjenica da su neki pojedinci pokazali da se dižu u formi, a to nam je najvažnije. Imali smo dosta problema s ozljedama, kartonima, virozom... Sada slijedi, barem ja vjerujem, uzlet - kazao nam je nakon pobjede u Krapini Mladen Perica Štrla, trener Crnice.

Opasni Mataja

S ovom pobjedom Crnica drži šesto mjesto, no skupina koja se bori da izbjegne osmo mjesto, koje bi u doigravanju vodilo na aktualne prvake, nalazi se u samo tri boda razlike. Nakon arhiviranja gostovanja u Krapini Šibenčani su se okrenuli velikom derbiju, koji je na rasporedu u petak, kada im na Baldekin stiže zahuktala Uspinjača. Zagrepčani su u nastavku prvenstva ostvarili tri pobjede, upisavši poraz samo na gostovanju kod prvaka, tako da nas očekuje vrlo zanimljiv susret. Crnica je slavila u prvom dijelu u Zagrebu i sigurno je da će trener Uspinjače Korab Morina učiniti sve da uzvrati na Baldekinu.

- Uspinjača je odlična momčad s odličnim trenerom. Mi smo slavili u prvom dijelu, možda i najboljoj utakmici koju smo odigrali dosad. To je iznimno čvrsta ekipa koja ima nekolicinu sjajnih igrača, poput mladog Davida Mataje, koji je jedna od najvećih perspektiva hrvatskog futsala. Tu su još odlični Koturović i iznad svega čvrsti Duvančić, tako da ta momčad s razlogom računa na visok plasman. Kada tome dodamo i Koraba Morinu, trenera čije igračke dane je obilježila čvrstina, onda svima postaje jasno zbog čega njeguju takav stil igre. Mi se moramo okrenuti sebi, zaliječiti ozljede i odigrati maksimalno ako želimo dobar rezultat. Vjerujem da to ova momčad može, pogotovo što sam već istaknuo da se dižemo u formi. Očekujem potporu publike koja nas i dalje mora dizati na domaćim utakmicama, jer samo pravom simbiozom možemo do pobjede - poručuje Štrla.

I zaista, Uspinjača je momčad s najvećim brojem akumuliranih prekršaja u ligi, no upravo ta čvrstina gura ih prema naprijed. Crnica će morati nešto mijenjati i u načinu igre jer u ovakvim susretima izuzetno je važno da se stoji bliže igraču, da se u svaki duel ulazi čvrsto. Posebnu pozornost treba staviti na suradnju u napadu, jer smo svjedoci nekoliko izglednih prigoda koje nisu realizirane zbog doze sebičnosti. Ispravkom tih manjih nedostataka ova momčad može ponoviti prošlogodišnji uspjeh.

Crnica i Uspinjača svoj derbi igraju ovoga petka na Baldekinu s početkom u 20 sati uz izravan prijenos na Arenasportu.

26. travanj 2024 10:50