StoryEditorOCM

Počinje drugi dio prvenstva, a Šibenčani "mame" Brazilca: Dođi, Duio, u Crnici će ti biti kao da si doma!

Piše Josip Čaleta Car
16. siječnja 2019. - 12:58

Nakon blagdanske pauze i cijele serije malonogometnih turnira, prvoligaši kreću u nastavak prvenstva. Svega dva tjedna imali su treneri za dosegnuti formu za nastavak natjecanja, a šibenska Crnica nije mogla imati teži zadatak od onoga što ih čeka ovoga petka na Baldekinu.

U goste im dolaze aktualni prvaci i lideri prvog dijela prvenstva, Novo vrijeme iz Makarske. Kreće 11 preostalih kola u borbi za prvih osam pozicija koje vode u doigravanje, dok će ovi ispod crte imati tešku borbu za ostanak, s obzirom na to da ove godine zbog smanjenja lige iz prvoligaškog društva ispadaju čak tri kluba. Nekako s nastavkom prvenstva starta i prijelazni rok, iako je većina prvoligaša već popunila svoje redove, Šibenčani još uvijek traže poneko rješenje, s jasnim ciljem da dovođenje novog imena bude istinsko pojačanje, a ne samo popunjavanje rostera.

– Još smo u pregovorima, imamo nekoliko zanimljivih igrača izvan Hrvatske, no teško je bilo što reći, jer bez obzira na sve nije lako dovesti pravo pojačanje, pošto je većini naša liga nepoznanica, no vidjet ćemo do kraja tjedna – pomalo tajnovito nam je rekao Dario Kulušić, prvi operativac kluba.

Konkretno, u fokusu su dva Brazilca, prvi pick svakako je iskusni Julio Cesar Marinho De Mello, poznatiji kao Duio, igrač koji je ostavio dubok trag u talijanskom futsalu, ali on se netom vratio u Brazil, a hrvatski futsal mu je velika nepoznanica, dok je drugi Brazilac član Pato futsal kluba, no upitno je njegovo iskustvo, s obzirom na to da nema nastupe izvan Brazila.

– Duio bi za nas bio veliko pojačanje, no nema nikakvih saznanja o hrvatskom futsalu i to ga odbija od povratka u Europu, mi činimo sve da ga privolimo da dođe u Šibenik jer nam takav profil igrača s iskustvom nedostaje, no kažem, bit će teško, ali se nadamo da ćemo uspjeti u tome – ističe Kulušić.

Nema gomilanja

U Crnici su jasni, gomilanja igrača koji ne odskaču u odnosu na druge nema, stoga će radije u nastavak krenuti s postojećim igračkim kadrom, nego dovoditi nekoga sa strane. Ipak za nastavak trener Mladen Perica Štrla bit će jači za kapetana Antu Mijata, koji je zaliječio ozljedu.

 

 

Iza Šibenčana su dva tjedna rada. U prvom je igrače "cijedio" Frane Cinotti, kondicijski trener šibenskog prvoligaša, dok je drugi tjedan do samog ogleda s Makaranima Štrla radio na tehničko-taktičkoj pripremi nastavka i prvog ogleda s liderom.

– Kad se sjetim početka prvenstva, kada nismo mogli sakupiti dovoljan broj igrača za odraditi trening, sada mogu reći da sam zadovoljan. Radili smo dva tjedna, kompletni smo, eto da nam je još to jedno pojačanje na poziciji gdje smo možda i deficitarni, bili bi zadovoljniji, no i ovako držim da možemo odigrati ovaj drugi dio na visokoj razini, iako neće biti nimalo lako, uzevši u obzir što nas sve očekuje – kaže Štrla.

Momci s kraja grada odigrali su odličnih 11 susreta, no ono što je štekalo jest igra pred domaćom publikom, a upravo u drugom dijelu svi iz gornjeg doma dolaze na Baldekin, stoga su nužne pobjede da bi se doigravanje izborilo bez problema. Sva gostovanja bit će iznimno teška jer se ide na noge davljenicima kojima će svaka utakmica biti pitanje opstanka. Prvi derbi slijedi već ovoga petka, kada na Baldekin stiže Novo vrijeme, jedina momčad koja je u prvom dijelu pobijedila Crnicu. Odlično posložena momčad s Teom Strunjom u ulozi trenera, koja ima izrazito dugačku klupu, momčad u kojoj dominiraju dva Brazilca, slovenski kapetan Osredkar, Duje Bajrušević i niz dobro poznatih futsal imena, prijete Crnici.

Bit ćemo spremni

– Mislim da je to trkački najmoćnija momčad u ligi, momčad koja i u rotaciji ne gubi ritam, odlično trče, igraju kolektivni nogomet, imaju snagu i iskustvo, vrlo težak protivnik, ali ne i nepobjediv. Pitanje je u kakvoj su formi i oni i mi, s obzirom na pauzu, no mi moramo odigrati najbolje što možemo ako želimo slaviti u ovom susretu. Ono što je po mome mišljenju važno jest činjenica da su svi igrači zdravi, da rade punom snagom, tako da ćemo lidera dočekati spremni – poručuje Štrla.

U šibenskim redovima dosta se radilo na razbijanju fame igranja pred domaćom publikom koja je do sada odlično pratila svoje ljubimce, stoga i ovoga petka od 18.30, očekujemo punu dvoranu na Baldekinu i da publika pomogne Crnici da dođe do pobjede nad aktualnim prvacima, što bi svakako bilo najslađe otvaranje drugog dijela prvenstva.

19. travanj 2024 04:00