StoryEditorOCM

Malonogometašima Crnice nikako da 'pođe za nogom' na Baldekinu: niti protiv Universitasa nisu došli do pobjede, a sada ih čeka put u Slavoniju

Piše Josip Čaleta Car
30. studenog 2018. - 10:12

Zaista je zanimljiva momčad šibenska Crnica. Vjerojatno jedina koja je skupila više bodova na strani nego na svojem parketu, i to je sigurno tema za razmišljanje Mladenu Perici Štrli, koji je sa svojim momcima do sada uspio upisati samo jednu domaću pobjedu, i to onu protiv debitanta Jesenja.

Ni u ogledu sa splitskim studentima Šibenčani nisu izgledali dobro. Gosti su bez problema dolazili u situaciju za pogodak, prvenstveno zahvaljujući njihovoj disciplini u igri i agresiji koja je nužna za pozitivan rezultat. Unatoč činjenici da su igrači Universitasa imali prednost od 2:0, Crnica se ipak vratila i čak preokrenula rezultat tri minute prije kraja, no nesmotrenost Radića, pa Perića donijela je kazneni udarac za goste tri sekunde prije kraja i poravnanje za konačnih 3:3. Bez obzira na to što se to dogodilo u košarkaškoj završnici, rekli bismo da Crnica u ovom susretu nije zaslužila pun plijen.

Inferiorni u napadu

Napadački su Šibenčani bili inferiorni, bez prave prigode za pogodak, dok su gosti zaustavljali svaku ideju domaćina presingom na njihovoj polovici i brzom su tranzicijom prelazili u pokretljivu zonu, gdje nije bilo prostora za konkretan učinak. Kada se tome doda bezidejnost napadača Crnice i potez više kojim su sami "dali ruke" obrani gostiju, nije ni čudo da su gosti olako došli do vodstva. Ono što najviše treba brinuti jest činjenica da Crnica na svojem parketu ne može do pobjede. Samo jedna domaća i dvije gostujuće.

 

 

– Ne znam što bih rekao, mislim da je problem u nama, jer doma smo imali nominalno lakše protivnike i nismo ušli u utakmicu kako treba, što nam se u konačnici osvetilo u svim susretima na Baldekinu. Pogotovo je ovaj posljednji susret s Universitasom pokazao da kad igrate protiv odlične momčadi, ne možete računati ni na što a da ne date sve od sebe. Vjerujem da smo iz svega naučili lekciju i da nam se to više ne bi smjelo događati – ističe Dragan Vuković, kapetan Crnice.

Zanimljiva je činjenica da je Crnica samo s dvije domaće pobjede protiv nominalno lošijih protivnika mogla biti u samom vrhu s Novim vremenom i Squareom. Vjerujemo da će u nastavku prvenstva momčad s kraja grada izgledati sve bolje jer je kompletirana. Subotić i Šamija polako ulaze u ritam, tako da je rotacija puno veća, no očito je da će šibenski strateg morati poraditi na disciplini u igri, jer ako izuzmemo Niku Škugora, koji je ozbiljan obrambeni igrač, svi ostali na tim pozicijama u igru unose dozu nonšalancije, što u konačnici puno košta.

Brze kontre

Vremena za plakanje nema, već ovog vikenda Crnicu očekuje teško gostovanje kod davljenika Osijeka, momčadi koja je dosad ubilježila samo jednu pobjedu i jedan neriješen ishod. Osječani su početkom prvenstva ostali bez Pandurevića i Nospaka, što se itekako vidi u njihovoj igri. Previše teže solo akcijama, što protivnici kažnjavaju, ali su također i svjesni svojih nedostataka pa prilike vrebaju iz brzih kontri. Ono što svakako ne ide na ruku Šibenčanima je položaj Osječana na tablici i činjenica da im je pobjeda nužna ako razmišljaju o ostanku u prvoligaškom društvu,

– Oni imaju dosta problema, momčad im ove sezone nije homogena kao lani, i zato su tu gdje jesu, no mi ne smijemo razmišljati o njima, nego se usredotočiti na svoju igru, odigrati ozbiljno i s nova tri boda ostati u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice – jasan je kapetan Crnice Dragan Vuković. Šibenčani na osječkom Zrinjevcu gostuju ovoga petka u 20 sati.

23. travanj 2024 17:37