StoryEditorOCM

Splitski "studenti" u petak na Baldekinu: Crnica igra za bodove i za Hrvoja Dugopoljca

Piše Josip Čaleta Car
22. studenog 2018. - 14:31

Malonogometaši Crnice, nakon neodlučenog ishoda protiv Alumnusa, u kojem su bod na svom parketu doslovce iščupali u završnici, već sljedećeg vikenda došli su do nova tri boda, slavivši na Gripama protiv najtrofejnijega hrvatskog kluba – Splita, s uvjerljivih 4:1. Tom pobjedom Šibenčani su inicirali smjenu legende kluba Alena Delponta, koji više nije trener Splita. Utakmica na Gripama potvrdila je kako je svaki susret poseban i priča za sebe.

Odličan posao

Mladen Perica znao je da se samo potpunim angažmanom u svakom segmentu igre može do pozitivnog rezultata. Jakim pritiskom po cijelom terenu želio je zbuniti mlade i neiskusne igrače Splita kojima su u ovome susretu nedostajali ozlijeđeni Jurlina i "kartonirani" Suton. Šibenski strateg koristio je sve igrače, uključujući i povratnike nakon dugotrajnih ozljeda Šamiju i Subotića, ali je prve prvoligaške minute dobio i Božo Jelovčić. Prvo poluvrijeme obilježili su vratari Luketin i Mišković, koji su sjajnim obranama u tvrdoj i agresivnoj utakmici u prvih dvadeset minuta sačuvali svoje mreže netaknutima. Drugi dio bolje otvaraju igrači Crnice, koji nakon četiri minute dolaze do vodstva koje je do kraja otišlo na konačnih 4:1. U drugom dijelu momčad s kraja grada djelovala je kompaktnije i puno agresivnije prema naprijed, a do izražaja je došla i individualna kvaliteta Vukičevića, Šamije i Subotića, uz odlične role i svih ostalih igrača.

– Znali smo kako možemo do pobjede u Splitu. Trebalo nam je strpljenja i stalnog pritiska, jednostavno da slomimo mlade igrače domaćina. Tu nam je trebala lucidnost naših ponajboljih u ovom susretu – Vukičevića i Šamije, iako moram reći da su svi obavili odličan posao. Primarno je bilo onemogućiti lagan posjed domaćina, znači ne gubiti loptu i omogućavati im kontre, u tome smo uspjeli i zasluženo pobijedili – zadovoljno nam je kazao šibenski strateg. Zaista su zanimljivi ti momci iz Crnice, koji su u dosadašnjih sedam kola više bodova donijeli sa strane nego što su ih osvojili na parketu Baldekina. Naime, od tri domaća susreta ubilježili su samo jednu pobjedu i dva neodlučena ishoda, dok su na gostovanjima slavili dva puta, jednom odigrali neodlučeno i ubilježili jedan poraz, i to kod aktualnih prvaka.

Mladi i opasni

– Da, očito je da lakše igramo u gostima. Zašto je to tako, zaista treba analizirati. Mislim da kući, bez obzira tko nam dolazio u goste, moramo biti jednako motivirani kao u gostima i da rezultat neće izostati – razmišlja trener Crnice.

Novi izazov Šibenčane očekuje već ovoga petka, kada im u goste stiže mlada i izrazito potentna momčad Universitasa. Splićani imaju samo bod manje od Crnice, uz tri pobjede i po dva neriješena susreta i poraz, i sigurno su kao debitant najugodnije iznenađenje prvenstva. U svojim redovima imaju nekolicinu iznimno kvalitetnih pojedinaca, ali i ponajboljeg vratara lige Franka Bilića.

– Očekuje nas iznimno teška utakmica. Oni su apsolutno iznenađenje prvenstva. Jako su radišni, teško primaju pogotke, momčad koja dopušta malo šansi i radi svih 40 minuta. Nadam se da ćemo ozbiljno shvatiti ovaj susret i biti pravi, jer jedino tako možemo do bodova – zaključuje Perica.

Ono što najviše brine Šibenčane jest stanje ozlijeđenih Protege i Vukovića. Kapetan je dobio jedan udarac i za očekivati je da se pojavi u sastavu, dok je kod Protege utvrđena manja ruptura, no očito je potrebno mirovanje od nekoliko dana. Bez obzira na sve, u petak nas na Baldekinu očekuje zanimljiva utakmica, koja počinje u 19 sati.

Utakmica između Crnice i Universitasa ima i humanitarni karekter. Naime, sav prihod od ulaznica, donacija i lutrija bit će uplaćen za liječenje Hrvoja Dugopoljca, nekadašnjeg juniora Crnice, koji je u lipnju doživio tešku prometnu nesreću kod Vodica.

25. travanj 2024 09:07