StoryEditorOCM
Mali nogometUŠLI U SERIJU

Šibenski malonogometaši beru bodove: Crnica sve jača, pala i Uspinjača; Na redu je Alumnus

Piše Josip Čaleta Car
8. studenog 2018. - 12:51

Ugodna šibenska nogometna nedjelja u Zagrebu imala je dva čina. Nakon što su momci sa Šubićevca uzeli tri boda protiv Kustošije, malonogometaši Crnice bili su bolji od Uspinjače.

Zanimljivo je da su momci s kraja grada poranili u glavni grad svih Hrvata, upravo zbog toga da bi bodrili narančaste, a onda priredili iznenađenje kola. Uspinjača je u dvorani Sutinska vrela bila apsolutni favorit, prvenstveno zbog dosadašnjih igara u sezoni, no zanemarili su samo jednu činjenicu, momci iz Šibenika imaju karakter koji im je radom ugradio njihov trener Mladen Perica Štrla.

Šibenčani su sigurno u dosadašnjem dijelu prvenstva posve zasluženo ponijeli naziv "pegula prvog dijela" jer toliki broj ozlijeđenih igrača nije imala niti jedna momčad. Sam trener ponekad nije znao imena svih golobradih mladića koje je koristio u dosadašnjem dijelu prvenstva, možda je zbog ozljeda Perića, Šamije, Mijata, Subotića i nedostajalo kvalitete u pojedinim ogledima, ali nikada nije izostao karakter.

Upravo na tim marginama Crnica je u ogled s Uspinjačom ušla bezobrazno hrabro, na presing domaćina odgovorili su kontrapresingom, pokazavši od starta da ih zanima samo pobjeda, te su tako zbunili domaćeg trenera Koraba Morinu, ali i njegove igrače. Domaćini imaju dobru klupu, i upravo su stalnim rotacijama pokušavali slomiti Šibenčane, no odličnim akcijama s treninga momci s kraja grada znali su što žele, stoga ne čudi konačna pobjeda od 3:4. Koncentrirana igra u obrani, s odličnim Miškovićem na golu, uz brzo otvaranje i uigrane kombinacije bili su ključ uspjeha na ovom gostovanju, na koje je prvi put ove sezone Perica poveo i povratnika Marinka Šamiju.

 

 

- Da, Marinka smo vodili čisto da osjeti ekipu, atmosferu koja vlada. Igrao je samo jednu minutu kada smo imali prekid, njegovo znanje nije upitno, no vraćat ćemo ga malo-pomalo, ne želimo pogriješiti s njim, svjesni smo koliko nam je važan, iako će se bez obzira na sve svojim radom morati izboriti za svoje mjesto među ostalim igračima - jasna je poruka šibenskog stratega.

Ono što svakako veseli Mladena Pericu je odličan odgovor njegove momčadi na presing kojim su ga pokušavali slomiti domaćini, jer taj presing je ostavljao dosta prostora iza leđa Uspinjače, što su Šibenčani odlično koristili. Dvije pobjede u nizu podigli su Crnicu na četvrtu poziciju, no ovi bodovi iz Zagreba neće imati značaja ako se ne oplemene u sljedećem kolu na Baldekinu. U goste šibenskom prvoligašu stiže zagrebački Alumnus, ekipa bez velikih imena, ali vrlo nezgodna. Momčad koja tijekom susreta koristi sve igrače, te tempom dolazi do zacrtanog cilja.

- Iskreno, jako poštujem Alumnus, i to iz više razloga. Momčad je to koja je prva započela s pripremama za novu sezonu, što znači da su dugo zajedno. Nemaju nominalnu prvu petorku, već se prilagođavaju protivniku, tražeći rupe u igri protivnika, i ako niste sto posto unutra, teško ćete do bodova. Vjerujem da momci znaju koliko bi nam ta pobjeda protiv izravnog protivnika na Baldekinu značila, stoga očekujem da budu pravi i da bodovi ostanu kući - upozorava Štrla.

Već u Sutinskim vrelima vratio se Subotić, vjeruje se da će nekakvu minutažu dobiti i Marinko Šamija, tako da će Perica imati značajniju rotaciju, a svakako se puno očekuje i od šestog igrača, šibenske publike. Crnica i Alumnus susret 6. kola igraju ovoga petka od 19 sati na Baldekinu.

19. travanj 2024 23:57