StoryEditorOCM
Mali nogometMali nogomet

Splićani Pavić i Perišić više nisu igrači šibenske Crnice

23. lipnja 2018. - 15:03

Malonogometaši šibenske Crnice imali su više nego uspješnu premijernu sezonu u prvoligaškom društvu, jer su odmah izborili plasman u polufinale doigravanja 1. HMNL.

Dalje nije išlo preko Split Tommyja. Premda je trenutačno ljetna stanka i svjetla reflektora su usmjerena na "veliki" nogomet i Svjetsko prvenstvo u Rusiji, vrlo je živo u taboru šibenskog futsal prvoligaša. Naravno, riječ je o ljetnom prijelaznom roku. Za navijače Šibenčana nije dobra vijest da je "mercato" počeo odlascima. I to dvojice igrača koji u hrvatskom malonogometnom društvu imaju posebnu specifičnu težinu. Naime, kako su izvijestili na klupskim službenim internetskim stranicama Nikola Pavić i Stjepan Perišić više nisu igrači MNK Crnica.

Splitski dvojac odlazi nakon sezone i pol provedenih u dresu šibenskog kluba, gdje su bili važne karike ulaska u kluba u prvu ligu, te su u premijernoj prvoligaškoj sezoni dali izniman doprinos ulasku u polufinale Prvenstva Hrvatske. Kako ističu u MNK Crnici, Pavić i Perišić su od prvog dana u klubu bili omiljeni i prihvaćeni, za klub su u proteklom razdoblju dali zaista mnogo, ali i klub se korektno odnosio prema njima. Prema informacijama iz MNK Crnice, rastanak kluba i igrača je protekao vrlo korektno u sportskom tonu, iako je klub želio zadržati i jednog i drugog igrača. MNK Crnica u svom naumu nije uspjela, ali odlasci i dolasci igrača normalna su pojava te će Uprava kluba vrlo brzo nadomjestiti odlaske te dodatno ojačati postojeći kadar, najavljuju iz šibenskog futsal prvoligaša.



Na temu odlaska iz kluba za klupsku web stranicu oglasili su se i Pavić i Perišić:
– Teška srca odlazimo iz kluba za koji smo živjeli i koji je prema nama od prvog dana bio prekorektan i pošten. Za klub smo uvijek davali svoj maksimum, a klub je nama omogućio da se u 18 provedenih mjeseci u njemu osjećamo kao kod kuće. Naša odluka je isključivo sportske prirode i nadam se da nam zbog nje navijači i ljudi iz Crnice ništa neće zamjeriti, te da se rastajemo uzdignute glave i s međusobnim poštovanjem. Smatramo da je došao trenutak za odlazak jer smo dosegli maksimum te da je vrijeme za nove izazove. A uz to nam veliki problem predstavlja udaljenost između Splita i Šibenika – poručili su sad već bivši igrači MNK Crnice.

O odlasku Pavića i Perišića za klupsku web stranicu bio je jasan i predsjednik MNK Crnice Antonijo Svirčić:
– Htjeli smo ih zadržati sa sportske strane, jer u proteklom razdoblju u dresu Crnice zajedno smo napravili veliki uspjeh. Momci su odlučili nastaviti karijeru u drugoj sredini i želimo im sreću, a mi sebi nemamo što zamjeriti, jer napravili smo maksimum da ih zadržimo. Njihov odlazak prihvaćamo sasvim normalno i sportski te ćemo ga vrlo brzo nadomjestiti s novim igračima s kojima su pregovori u tijeku i čija će imena biti poznata vrlo brzo – naglasio je Svirčić.

Prema dostupnim informacijama Pavić i Perišić karijeru nastavljaju u ambicioznom drugoligašu s juga MNK "Olmissum" iz Omiša.

19. travanj 2024 16:09