StoryEditorOCM

Mogu zahvaliti splitskim studentima: I Funcuti i Bračani idu u viši rang; Kvalifikacije za 2.HMNL bit će revijalne!?

25. svibnja 2018. - 19:50

Malonogometaši Šibenika 1983, kluba koji je ljetos osnovan na inicijativu šibenskih navijača Funcuta, u prvoj sezoni postojanja već je osvojio jednu titulu. Riječ je o naslovu prvaka šibensko-kninske Županijske malonogometne lige. Ta titula omogućila je "narančastima" da zaigraju u kvalifikacijama za plasman u viši rang, odnosno 2.HMNL- jug.

Za ulazak u Drugu ligu, Šibenčani će morati odigrati dvije utakmice s ekipom Konoba Tomić s Brača. Prva utakmica je na rasporedu u nedjelju u 20 sati u Solinu, budući da Bračani nemaju adekvatne uvjete za odigravanje takvih utakmica na svom otoku.

Uzvrat je u subotu, 2. lipnja na šibenskom Baldekinu. No, kako sada stvari stoje kvalifikacije između Šibenčana i Bračana trebale bi imati revijalni karakter. Ili, i jedni i drugi dogodine će zaigrati u 2.HMNL-jug. Na tome mogu zahvaliti splitskom Universitasu:



- Da, tako je. Naime, splitski "studenti" su uvjerljivi u kvalifikacijama za 1.HMNL. Ako Splićani uđu u Prvu ligu, a samo čudo ih u tome može spriječiti, onda ćemo i mi i Konoba Tomić iduće sezone igrati u višem rangu-. govori nam Andrija Bakula, trener i igrač Šibenika 1983.

Međutim, u taboru Šibenčana ništa ne prepuštaju slučaju:
- Činjenica je kako je nama prvenstvo završilo još 25. ožujka i imali smo dugu pauzu. To nam je otegotna okolnost. Unatoč svemu, idemo maksimalno spremni u dvije utakmice s Konobom Tomić, koja je kvalitetna ekipa. U svakom slučaju, želimo pobijediti, bez obzira na to što vjerojatno kvalifikacije neće imati preveliki rezultatski značaj- ističe Bakula.



Šibenčani su posebno fokusirani na uzvratnu utakmicu na Baldekinu. Naime, još su svježa sjećanja na feštu i punu dvoranu kojom je proslavljena titula prvaka šibensko- kninske županije:

- Opet nam je cilj napuniti dvoranu i napraviti pozitivno "ludilo" na tribinama- veli trener-igrač "narančastih".

Inače, Šibenčani su već počeli s pripremama za novu sezonu:
- Istina, stupili smo u kontakt s nekolicinom igrača koji nam mogu biti pojačanja. No, ne treba žuriti. Uvjeren sam kako će Šibenik biti potencijalno vrlo atraktivna destinacija za mnoge igrače. Jedan od glavnih razloga je velika potpora navijača koju imamo s trbina- zakjučio je Andrija Bakula.

20. travanj 2024 14:46