StoryEditorOCM

Večeras uzvratna utakmica četvrtfinala play offa; Ima li Crnica recept za Vrgorčane?

Piše Josip Čaleta Car
11. svibnja 2018. - 11:19

Hrabrili su sebe malonogometaši Crnice prije puta u Vrgorac, gdje ih je čekao prvi ogled četvrtzavršnice prvenstva Hrvatske protiv domaćina, koji je u oba ogleda regularnog dijela prvenstva bio bolji od Šibenčana. Znali su u Crnici da je ovaj prvi susret njihova prilika da naprave "break" i na svom parketu potvrde ulazak u polufinale, no svi planovi srušili su se već nakon 30 sekundi, kada je Mirko Jurjević dalekometnim udarcem, koji i nije bio posebno snažan donio prednost domaćinima. Šibenčani su odmah pokušali uzvratiti, no možda i junak večeri na vratima domaćina Mario Herceg u dva navrata nije dozvolio poravnanje, a onda kako to biva, nakon jedne pogreške Radića domaći postižu i drugi pogodak.



Vraćaju se gosti nekoliko minuta kasnije kada Nikola Pavić smanjuje prednost domaćina, ali do odmora domaćini sa još dva pogotka odlaze na visokih 4:1. U drugom dijelu Herceg je u nekoliko navrata pokazao odličnu formu, a njegovi suigrači pojačani za tu dodatnu sigurnost igrali su slobodno prema naprijed, stoga ne treba čuditi konačan rezultat od 7:2.

Crnica je i u ovom ogledu pokazala ono što se vidjelo tijekom cijele ove sezone, da ima dosta problema s realizacijom. Mnogi su se u ovom susretu prisjećali Marinka Šamije, ali valja istaknuti da je i obrana problem, pogotovo u susretima s dodatnom važnosti.


Problem je rotacija


- Nažalost, u ovom susretu sve je bilo protiv nas. Dobro smo se pripremili, znali smo da su jači, jer imaju kudikamo dužu klupu, ali nas je poremetio taj lagani pogodak izvana, dok je njihov vratar na drugoj strani radio čuda. Šteta, jer je utakmica mogla otići u sasvim drugom smjeru, no kratka rotacija i lagani golovi su presudili - pomalo sjetno nam je rekao Mladen Perica nakon susreta. Rotacija je dodatni problem Crnice, jer zbog ozljeda Perica do kraja prvenstva ne može računati na kapetana Mijata i Vukičevića, a već dvadesetak dana izvan trenažnog procesa je i Perić. Tome treba dodati da je i Ivan Škugor nastupio načet u Vrgorcu, tako da je mogućnost rotacije smanjena na minimum. Unatoč činjenici što su Vrgorčani slavili već treći put, dojam je da razlika u kvaliteti nije baš takva kako izgleda rezultatski.



- Bez obzira na probleme s rotacijom i ozljedama, ja sam uvjeren da mi možemo u petak doći do pobjede, samo treba odigrati muški i čvrsto u obrani. Bit će nekih promjena, koliko je moguće, ali i najvažnije je da igrači vjeruju u sebe. Mogu reći da sam jako zadovoljan kako se radi na treningu ovih dana. Dosta toga smo posvetili međusobnim razgovorima, tako da mogu reći kako ćemo ići srcem, jer najvažnije je da igrači vjeruju u sebe - zaključuje Perica.

Bez obzira na ishod Crnica je već u prvoj sezoni stigla do doigravanja, što je veliki uspjeh, no pred upravom je pitanje što i kako dalje. Uprava je do sada pokazala razboritost, tako da vjerujemo kako ćemo i u idućoj sezoni gledati dobar futsal na Baldekinu. Drugi ogled Crnice i Vrgorca igra se u petak na Baldekinu s početkom u 20 sati.


Juniori četvrti u Hrvatskoj
Juniori Crnice nastupili su proteklog vikenda na završnom turniru prvenstva Hrvatske, koji se održao na Rabu, a na koji su plasman izborile osam najboljih u državi. Šibenčani su u skupini upisali pobjede protiv Broda 035, gdje su slavili 7:6, te Geniusa od 4:1, te doživjeli poraz od zagrebačke Gimke od 4:1. U polufinalu ih je čekao Split Tommy, kasniji prvak i nanio im poraz. Utakmica za treće mjesto protiv Alumnusa bila je više nego uzbudljiva, a Zagrepčani su u samoj završnici s dva pogotka slavili s 5:3.

26. travanj 2024 11:41