StoryEditorOCM
Mali nogometMali nogomet

Šibenčani računaju kako do play offa; Crnica kontra Makarana, a u mislima na Dubrovčane

6. travnja 2018. - 15:37

Regularni dio 1. HMNL ušao je u samu završnicu. Do play offa preostala su samo četiri kola. Što se malonogometaša Crnice tiče, oni su još uvijek u izglednoj situaciji. Drže peto mjesto s 26 bodova i imaju vrlo velike šanse da u premijernoj sezoni izbore doigravanje, što bi bio sjajan uspjeh.

Šibenčane nije previše poremetio ni poraz (2:4) od Vrgorca u prošlom kolu, odigranom na Uskrsni ponedjeljak. Ruku na srce, momčad trenera Mladena Perice tim je porazom izgubila šansu da se "potuče" za četvrto mjesto, koje donosi prednost domaćeg terena u četvrtzavršnici doigravanja. Kormilara Crničana više brine činjenica što ih je taj poraz psihološki poljuljao.

– Da, osjeti se to na treningu. Nije to čudno, budući da imamo dosta mladih igrača – istaknuo je Perica. Šibenčani su protiv Vrgorca bili u svojevrsnoj blagdanskoj fjaki.

– Imali smo seriju zaista dobrih utakmica. Bio sam ugodno iznenađen kako je brzo sve sjelo na svoje mjesto nakon mog dolaska u Šibenik. Onda je uslijedila prvenstvena pauza, pa ti blagdani... Čini se da nas je to sve poremetilo. Na naplatu je došla i tanka klupa, odnosno činjenica da naši najvažniji igrači u nogama imaju puno minuta. Protiv Vrgorca smo odigrali najlošiju utakmicu otkako sam trener Crnice. Bili smo bez agresije, bez želje, a ni realizacija nam nije štimala. Dakle, sve što bi u jednoj utakmici trebalo funkcionirati, nama nije polazilo od ruke – rekao je trener Crnice.

U taboru Šibenčana nemaju puno vremena za analizu onoga što se zbivalo na utakmici s Vrgorcem. Dapače, brzo trebaju okrenuti novu stranicu jer u petak, u 20 sati, igraju novi dalmatinski derbi. Crnica ide u goste makarskom Novom vremenu, trećeplasiranoj momčadi na tablici, odnosno ekipi koja "puca" od kvalitetnih imena, hrvatskih reprezentativaca, ali i internacionalaca.

Međutim, Šibenčani ne kriju kako će već na utakmici s Makaranima više razmišljati o idućem kolu, kada im na Baldekin stiže dubrovački Square. Naime, već sada je sasvim jasno kako će ta utakmica "parati gaće", ili odlučivati o putniku u play off. Računica Crnice je vrlo jasna. Treba pobijediti Square i odavno "otpisani" Potpićan u zadnjem kolu na Baldekinu i sa šest bodova zacementirati doigravanje.

– Sami odlučujemo o svojoj sudbini i ključne utakmice igramo na svom terenu. Nema dvojbe da ćemo se protiv Squarea "baciti na glavu"! Tu kalkulacija više neće biti. Kažem, ako nismo u stanju dobiti u toj utakmici, onda nismo ni zaslužili ući u doigravanje – jasan je Perica.

No, prije Dubrovnika treba odraditi gostovanje kod Makarana. U toj utakmici Perica ima posebne ciljeve.
– Imamo dvojicu važnih igrača koji su opterećeni s po dva žuta kartona. To su Pavić i Mijat, i trebamo sve učiniti da ih sačuvamo od eventualnog trećeg žutog kartona koji bi ih eliminirao iz utakmice sa Squareom. Pavić je naš najvažniji igrač, za kojeg nemamo alternativu. Također, moramo se čuvati i novih ozljeda. Evo, opet nam se ozlijedio Vukičević. Nadalje, Niko Škugor, koji je vrlo važan igrač u našoj koncepciji, stalno igra pod injekcijama. Dobra je vijest da nam se vraća Vuković, ali je Radić suspendiran – otkrio je trener Crnice.

Znači li to da Crnica ide na noge Makaranima s bijelom zastavom?
– Nipošto! Nema govora o tome da ćemo se unaprijed predati. Naravno da ćemo pokušati uzeti sva tri boda, ali ne po svaku cijenu. Znate, najgore bi bilo da nam netko od igrača dobije treći žuti, da igramo dobro, a da opet izgubimo s jedan razlike – zaključio je Mladen Perica.

19. travanj 2024 07:53