StoryEditorOCM
Mali nogometVrgorac slavio na Baldekinu

Crnica izgubila borbu za četvrto mjesto! Plasman u play off Šibenčani će morati potvrditi protiv Dubrovčana

Piše Izvor: mnk.crnica.hr
3. travnja 2018. - 10:48

U susretu 18.kola 1.HMNL koji je označen kao derbi, Vrgorac je slavio na gostovanju u Šibeniku rezultatom 2:4. Od početka susreta gosti iz Tinova grada imali su vodstvo koje su pametno kontrolirali tijekom čitavog susreta. Uz poštovanje prema kvaliteti Vrgorca bila je ovo jedna od slabijih prezentacija Crnice do sada.

Krucijalno za poraz u ovom susretu bile su greške Crnice koje je Vrgorac kontrama i polukontrama kažnjavao. Vrgorac je poveo odmah na početku preko Pervana, a u 10. minuti Luka Suton povećao je vodstvo gostiju na 0:2. Period bolje igre Crnice okrunio je Nospak u 15.minuti pogotkom za 1:2.

Nedugo nakon mogao je isti igrač i poravnati, ali bio je neprecizan iz same blizine. U drugom poluvremenu Crnica je pokušavala, ali nije tu bilo pravih ideja. U 25. minuti Ante Kraljević pogađa za vodstvo Vrgorca 1:3. U tim trenucima tinjala je nada da se još nešto može promjeniti. Nadu je brzo ugasio Luka Suton svojim drugim zgoditkom u 30.minuti kada je doveo goste u vodstvo 1:4.

Crnica je u završnici pokušala sa igračem-vratarom te uspjela smanjiti preko kapetana Mijata u 37. minuti. Do kraja utakmice ništa se nije mijenjalo i Vrgorac je odnio veliku pobjedu. 

S ova tri boda gosti su pobijegli Crnici velikih 6 bodova i praktički osigurali četvrtu poziciju četiri kola prije kraja. Crnicu čekaju teška iskušenja, a sljedeće na redu je u Makarskoj protiv Novog Vremena. S ovom porazom Crnica sigurno ostaje petoplasirana, ali za nastup u play off-u trebat će još mnogo znoja proliti. Vjerojatno ključna utakmica za ulazak u doigravanje bit će iduća domaća utakmica  kada na Baldekin stiže Square Dubrovnik.

MNK CRNICA – HMNK VRGORAC - 2:4 (1:2)
CRNICA: Robert Mišković, Marko Marčić, Josip Vukičević, Niko Škugor, Ivan Škugor, Robert Nospak, Nikola Pavić, Ante Mijat, Tonći Ljubić, Stjepan Perišić, Antonio Perić, Josip Radić, Filip Radaj, trener: Mladen Perica-Štrla

VRGORAC: Mario Herceg, Ante Kraljević, Luka Suton, Vojko Pervan, Mateo Kozarić, Dragan Stanković, Marko Gašpar, Mirko Jurjević, Duško Martinac, Zvonimir Horvat, Dejan Rašić, trener: Arben Ademi

STRIJELCI: 0:1 Pervan (1′), 0:2 Suton (10′), 1:2 Nospak (15′), 1:3 Kraljević (25′), 1:4 Suton (30′), 2:4 Mijat (37′)
 

17. travanj 2024 01:17