StoryEditorOCM
Mali nogometMALI NOGOMET

Navijački klub u nedjelju sprema veliku feštu na Baldekinu: Šibenik 1983. tek osnovan, a već je županijski prvak

21. ožujka 2018. - 18:19

Osnovani prije pola godine, a samo šest mjeseci kasnije već su prvaci! U najkraćem, to je priča o Malonogometnom klubu Šibenik 1983.

Riječ je o klubu koji su osnovali navijači, okupljeni oko udruge Šibenski funcuti. Minule jeseni uključili su se u natjecanje u Županijskoj malonogometnoj ligi, da bi sredinom ožujka osigurali prvo mjesto i titulu.

– Kolo prije kraja i matematički smo osigurali naslov prvaka. U pretposljednjem kolu s 8:1 pobijedili smo momčad Dubravica i sada drugoplasiranoj CB Kuli bježimo nedostižnih sedam bodova – izvijestio je Andrija Bakula, igrač i trener Šibenika 1983.

U dvorani na Baldekinu, gdje se odigravaju utakmice Županijske malonogometne lige, fešta je bila već prošle nedjelje, kada su "narančasti" osigurali naslov prvaka. No, bila je to tek uvertira u ono što će se događati iduće nedjelje, kada je na rasporedu posljednje kolo ŽMNL-a.

– Uf, napravili smo opću mobilizaciju! U dvoranu, na proslavu naše titule, dolaze košarkaši, nogometaši, odbojkaši, ragbijaši, polaznici Škole nogometa "Joso Bego"... Bit će to revijalna utakmica, ali ne smijemo sebi dopustiti da kiksamo. U 19 odigranih kola imamo 16 pobjeda i tri remija. Moramo napraviti sve da u tom tonu i završimo ligu – govori Bakula.

Županijska malonogometna liga silno je dobila na popularnosti nakon što je u nju ušao Šibenik 1983.
– Slažem se! Ostvarili smo lijep uspjeh s isključivo domaćim igračima. Međutim, napravili smo šušur u cijeloj ligi. Ljudi su odlično prihvatili ovu pozitivnu priču. Moram čestitati i drugim ekipama. Posebice CB Kuli koja nas je pratila u stopu do kraja prvenstva – veli igrač i trener Šibenika 1983.

U klubu ne kriju ambicije da naprave i korak više, a to je plasman u 2. HMNL – jug, što već nekoliko godina nije napravio nitko iz šibensko-kninske malonogometne lige.
– Mislim da bi to bila odlična stvar za cijeli grad – ističe Bakula.

A hoće li Šibenik 1983. izravno u 2. HMNL ili će za to morati igrati kvalifikacije, znat će se tek nakon što završe natjecanja u Prvoj i Drugoj hrvatskoj malonogometnoj ligi.

19. travanj 2024 03:06