StoryEditorOCM

Malonogometaši Crnice s novim trenerom spremno dočekuju nastavak prvenstva: Ajmo najprije preskočiti Nacional

Piše Josip Čaleta Car
16. veljače 2018. - 13:56

Uvjerljivom pobjedom nad splitskim drugoligašom Mejašima od 7:1, šibenska Crnica zaključila je pripreme za nastavak prvenstva, te spremno dočekuje ogled sa aktualnim prvakom Nacionalom ovoga petka na Baldekinu. Šibenčani su imali turbulentan posljednji tjedan priprema, u kojem su dobili i novog trenera, Mladena Pericu-Štrlu.

Taj period splitski strateg iskoristio je za upoznavanje sa mogućnostima i razmišljanjima svojih igrača, a generalkom je zadovoljan:
- Zadovoljan sam kako su momci pristupili tom susretu, jer to je ono što želim, bespoštedna borba za svaku loptu. Ostaje nam još da vidimo kako nadoknaditi odlazak Šamije, jer ipak je on bio prvi strijelac momčadi, iako moram reći kako momci djeluju kompaktno, no ozljede i odsustvo nekih igrača nam malo remeti širinu - u dahu nam je kazao novi trener Šibenčana, koji zna da je u borbi za plasman u doigravanje vrlo važan start u nastavku sezone.


Potpuna nepoznanica


Na Baldekin u petak navečer (19 sati) stiže aktualni prvak zagrebački Nacional, kojem su momci sa kraja grada na startu otkinuli bod i pokazali kako će Zagrepčani u ovoj sezoni imati dosta problema. Nakon kvalifikacija u Ligi prvaka, Zagrepčani su ostali bez svih stranaca, tako da će u Šibenik stići sa domaćim igračima koji će pokušati iznenaditi Crnicu. Šibenčani su ipak u ovom ogledu na određeni način favoriti, iako to treba prihvatiti sa zadrškom, jer je Nacional potpuna nepoznanica, s obzirom da u Šibenik stiže sa zagrebačkim dečkima koji nemaju prvoligaškom iskustva. Ovaj susret velika je prigoda Šibenčanima da na prvenstvenoj ljestvici preskoči Nacional, i stekne bolju startnu poziciju u borbi za doigravanje. Pobjeda u ovom ogledu daje pravo Crnici da gleda prema četvrtoj poziciji, jer i Vrgorac očekuje teško gostovanje kod Osijeka.

- Vjerujemo kako možemo do pobjede i tako uhvatiti zalet odmah na startu, jer ovaj dio sezone će biti zanimljiv, a nama svi izravni konkurenti dolaze u goste. Ova momčad unatoč odlasku Šamije je vrlo potentna, a Perica je odličan trener sa bogatim iskustvom, tako da očekujemo borbenu momčad - ističe Antonijo Svirčić, predsjednik kluba.

Trener Perica napominje kako će ovo biti dugačka sezona.
- Ako želimo nastupiti u doigravanju moramo pobjeđivati kod kuće i izravne konkurente. Moramo ići maksimalno u svakom susretu i biti posebno napaljeni protiv tih izravnih konkurenata. Svi su nešto mijenjali, tako da će biti i nepoznanica, ali samo poštenim pristupom možemo ostvariti zacrtano. Moramo igrati jednakim tempom, jednakim žarom od prve do posljednje minute. Problem nam stvara nedostatak širine već na startu. Ozljeda Vukovića, poslovni izostanci Vukičevića, sve to remeti plan, ali vjerujem da pravim pristupom možemo sve nadoknaditi. Idemo utakmicu po utakmicu - jasna je poruka šibenskog stratega.


Opasni Vrgorčani


Nastavak prvenstva svakako će biti zanimljiv, jer dosta je momčadi mijenjalo. Nacional, koji je jedan od suparnika u borbi za doigravanje, otpustio je svih pet stranaca, dok je Vrgorac doveo tri pojačanja. Prvi je stigao Osječanin Zvonimir Horvat, koji je bio povremeni reprezentativac i član grčkog AEK-a, te njemačkog Stuttgarta, a klubu je pristupio i Ante Babić iz mostarskog Zrinskog, inače nekadašnji član Porto Tolera. Posljednji koji je stigao u zaleđe Biokova je Luka Suton, brat Josipa Sutona, hrvatskog reprezentativca, pa će tako Vrgorčani biti opasan protivnik koji u nastavak starta sa četvrte pozicije i pet bodova više od Crnice.

Osijeku je pristupio srbijanski reprezentativac, sudionik Eura u Ljubljani, Aleksandar Živković, koji će zajedno sa Pandurovićem biti najveća prijetnja. Brođani nisu mijenjali ništa spektakularno, no poznati su kao vruć domaći teren sa kojega se teško nose bodovi. Alumnus u nastavak ulazi jači za dva igrača, i to povratnika iz Maribora Ivana Matana, te dojučerašnjeg člana Nacionala Ivana Tvrka Pajalića. Dubrovački Square najviše dobiva povratkom ozlijeđenog kapetana, makedonske reprezentacije Adriana Micevskog koji se oporavio od ozljede, tako da će biti velika borba za prvih šest mjesta koja vode u doigravanje.

Za Crnicu je najvažnije da dobro uđe u prvenstvo, a prigoda je ovoga petka na Baldekinu kada dolazi Nacional. Početak susreta zakazan je za 19 sati.

26. travanj 2024 03:09