StoryEditorOCM
Mali nogometZbogom ili doviđenja

Tino Jelovčić o još jednom odlasku s klupe Crnice: Pritisnuli su me problemi! Kako svi mi u privatnom životu imamo uspona i padova, tako i ja

Piše Josip Ćaleta Car
8. veljače 2018. - 15:46

Unatoč činjenici da Crnica spada u red najstabilnijih prvoligaša po svim segmentima, pogotovo kada je u pitanju organizacijska struktura, potresi kao da ne mogu zaobići novopečenog prvoligaša. Prvi potres dogodio se tijekom priprema kada je klub napustila "prva violina" Marinko Šamija, koji nije mogao odoljeti pozivu mariborskog prvoligaša FutureNeta.

Šamija je zahvalio svima u klubu i krenuo u bolje sutra, a onda pravi šok, čelnici kluba raskinuli su ugovor s trenerom Robertinom Jelovčićem. Sve je izgledalo idealno prošle sezone, kada je nakon poraza od Kijeva preuzeo klupu šibenskog klupa. U deset susreta ubilježio je devet pobjeda i samo jedan poraz, i to kada je sve bilo riješeno. Pod njegovom dirigentskom palicom Crnica je izgledala ozbiljno i odgovorno, o što se dogodilo u pauzi prvenstva?


Bolest u obitelji


- Mi zaista od srca zahvaljujemo Jelovčiću na svemu što je napravio za naš klub. Mi mu želimo puno sreće kako u daljnjoj karijeri, tako i u privatnom životu, njegovo poznavanje futsala je neupitno, no sport je takav - zakopčan do grla prokomentirao je raskid suradnje predsjednik Crnice Antonio Svirčić. Kako nam se priopćenje činilo pomalo obavijeno velom tajni, odgovor smo potražili kod samog Tina:

- Hvala klubu na svemu, mislim da ovo nije zbogom već doviđenja. Kako svi mi u privatnom životu imamo uspona i padova, tako i ja. Nažalost, u ovom trenutku zbog bolesti u obitelji i svih problema koji su me pritisnuli, jednostavno se ne mogu koncentrirati na rad u klubu, tako da je ovo najbolje rješenje za obje strane. Nadam se da ću se brzo vratiti u normalan životni ritam, a što se tiče kluba i uprave još jednom hvala im na svemu, i možete napisati da ću uvijek biti vojnik kluba spreman uskočiti u svakom trenutku, pomalo sjetno nam je kazao šibenski strateg. Tako su se samo desetak dana prije nastavka prvenstva čelnici kluba našli u problemu, komu povjeriti momčad u nastavku.


Štrlini ciljevi


Ipak čelnici kluba su još jednom pokazali ozbiljnost i vrlo brzo pronašli rješenje u Mladenu Perici-Štrli, iskusnom treneru koji već dvadeset godina u kontinuitetu radi u prvoj hrvatskoj futsal ligi. Perica je do sada vodio Murter, Mejaše, Split Tommy i Vrgorac, iz kojega je prije četiri mjeseca uzeo pauzu.

- Planirao sam se odmarati od futsala do rujna, no eto uslijedio je poziv iz Crnice, koja je vrlo organizirana sredina. Došao sam na razgovor i vrlo brzo dogovorio sve, dovoljno je da vam kažem kako smo financije dogovorili u pola minute. Interesantno mi je to što momci imaju jak voljni moment kada je u pitanju rad, a što se tiče igrača nema nikakvih nepoznanica, gotovo sve sam trenirao po klubovima koje sam vodio, a novajlija Nospak je bio u reprezentaciji U-21 dok sam ja bio izbornik - kazao nam je Perica u svom predstavljanju.

Tako su Šibenčani za nastavak dobili iskusnog stratega koji vjeruje da će momčad vrlo brzo prihvatiti njegove ideje.
- Čujte vremena da nešto mijenjamo nemamo, ali kažem momci hoće radit, tako da ćemo sve novitete uvoditi u hodu. Znate nekada pravi futsal i ne daje rezultate u početnoj fazi, pa je možda bolje igrati na "divljaka", ali to je kratkotrajno, a naš cilj je dugoročan, tako da ćemo voditi računa o svemu i svim igračima, jer evidentno je kako Crnica ima potencijal kako s trenutnim sastavom, tako i u omladinskom pogonu koji vrvi od kvalitete. Ono što je za nas najvažnije sada u početku jest činjenica da imamo komotnu situaciju, tako da možemo bez pritiska raditi i igrati. Da će biti lako neće, imamo informacije da su se Square i Brod 031 pojačali, no mi ćemo svojom stazom, vjerujem da možemo izboriti doigravanje, što nam je ajmo reći cilj ali i imperativ - zaključuje popularni Štrla.

Što se tiče same momčadi ona radi punom parom, tako da je novi trener samo gledao prvi trening nakon dogovora. Na treningu nije bilo Dragana Vukovića koji još uvijek ima problema sa zadnjom ložom, pa se njegov puni intenzitet očekuje tek za mjesec dana, a nije bilo niti Marija Žumberca s kojim je klub prekinuo daljnju suradnju.
Naime dolaskom Roberta Nospaka i Nike Škugora njegova uloga bila bi epizodna, pa su se čelnici i struka odlučili zahvaliti Žumbercu na svemu.


Robert Nospak, Osječanin koji je pojačao redove Crnice: Izborit ćemo doigravanje

Šibenčani će u nastavak prvenstva ući bez najboljeg strijelca Marinka Šamije, ali jači za Niku Škugora i Roberta Nospaka. Dvadesetšestogodišnji Osječanin zamijenio je ravnu Slavoniju za zlatno sunce Dalmacije, i u nastavak prvenstva kako sam kaže ulazi vrlo ambiciozno:

- U Šibenik sam stigao da izborimo doigravanje, vjerujem da je momčad dovoljno kvalitetna, i da možemo to ostvarit - kao iz topa nam je ispalio simpatični mladić na početku razgovora. Inače Nospak je karijeru započeo u Njemačkoj, gdje je i rođen.

- Futsal je uvijek bio moja ljubav, jer obožavam taj vic u igri - kaže Robert i nastavlja:
- U Osijeku je Kelme ušao u prvu ligu, pa sam se odlučio u potpunosti posvetiti futsalu i mislim da nisam pogriješio.

Nospak je vrlo brzo postao nositelj igre slavonskog prvoligaša. Upravo dobre igre skrenule su pozornost Šibenčana na njega kao alternativu za Šamiju, a pregovori nisu dugo trajali...

- Sve uvjete smo vrlo brzo dogovorili, a meni je bilo važno da je klub ambiciozan, a to se vidi na svakom koraku, tako da smo dogovorili suradnju do kraja sezone, a onda ćemo sjesti za stol i vidjeti što i kako dalje.


Najbolji su Splićani


Roberta nje dočekala baš idilična atmosfera, naime njegov dolazak poklopio se s odlaskom trenera Jelovčića.
- Da, to je malo neugodno, no vjerujem kako će ljudi u klubu vrlo brzo riješiti sve probleme, jer kažem sve je posloženo na visokom nivou tako da nema razloga za paniku.

Ono što nas je više zanimalo su njegova očekivanja u sljedećih jedanaest susreta, odnosno gdje vidi šibenskog prvoligaša na kraju sezone...
- Mislim da svakako spadamo među klubove koje će izboriti doigravanje. Iskreno se nadam da bi to moglo biti s četvrte pozicije, a onda je i polufinale realnost, ali mi moramo ići utakmicu po utakmicu, tako da je sada najvažnije da spremni dočekamo Nacional.

Robert je iznio i vrlo interesantno viđenje završetka ove sezone:
- Mislim da tri kluba ovoga trenutka odskaču kada je u pitanju hrvatska liga, to su Dinamo, Split Tommy i makarsko Novo vrijeme. Iako je Dinamo prvi dio završio kao lider, mislim da će u konačnici titula prvaka pripasti Splićanima, jer imaju najiskusniji sastav, koji je vrlo kvalitetan sa širokom klupom.

22. travanj 2024 11:41