StoryEditorOCM
Mali nogometMali nogomet

U šibenskog prvoligaša došao Robert Nospak: Osječka ljevica ojačala redove Crnice

22. siječnja 2018. - 19:25

Malonogometaši šibenske Crnice pojačali su se pred početak drugog dijela 1. HMNL, koji je na rasporedu 16. veljače. Robert Nospak, 26-godišnji Osječanin, jedan od najistaknutijih igrača MNK Osijek Kelme, pojačat će redove šibenskog prvoligaša u nastavku sezone.

Riječ je o relativno mladom igraču koji iza sebe ima dosta iskustva. U Crnici su sigurni da će se Nospak svojim igračkim kvalitetama odlično uklopiti u momčad Robertina Jelovčića. Nospak je rođen 16. veljače 1992. godine u njemačkom Sollingenu, a nastupao je i za mladu hrvatsku reprezentaciju. Nakon uspješne epizode u Njemačkoj, od ljeta 2016. zapaženo je u kontinuitetu nastupao za osječkog prvoligaša.

Uprava Crnice angažirala je Roberta Nospaka kao zamjenu za Marinka Šamiju, koji je ove zime otišao u slovenski Maribor. Nospak je izraziti ljevak, kao i Kninjanin Šamija, koji je u prvom dijelu sezone bio jedan od najboljih igrača Crnice.
Podsjetimo, 23-godišnji Šamija godinu i pol dana nosio je dres Crnice i u tom razdoblju odigrao 47 utakmica, u kojima je zabio 59 golova. Šamija je bio jedan od važnijih kotačića Crnice prigodom ulaska u Prvu ligu, a u jesenskom dijelu sezone bio je prvi strijelac Šibenčana s 14 zgoditaka. Dakle, pred Osječaninom Nospakom težak je zadatak da pokuša nadomjestiti Kninjanina Šamiju.

Nospak će se pripremana Crnice za proljetni dio prvenstva pridružiti zadnjeg dana siječnja s obzirom da se trenutačno nalazi u inozemstvu, ali i budući da se njegov transfer iz Osijeka u Šibenik dogodio praktički preko noći. Dolaskom u Šibenik Nospak je itekako zadovoljan i za klupsku web-stranicu je izjavio:

– Jako sam sretan što dolazim u jedan tako organiziran klub kao što je Crnica. Siguran sam da ću opravdati povjerenje, da ću svojim igrama pomoći klubu da uđemo u play-off i da tamo ne budemo samo prolaznici. Znam da dolazim u kvalitetnu momčad, dobro vođenu, neke igrače poznajem otprije te se radujem prvom treningu, novim izazovima i skorom početku prvenstva.

Nospak neće biti jedini novi igrač u rosteru Crnice u proljetnom dijelu prvenstva. Momčad Robertina Jelovčića bit će jača i za dvojicu Šibenčana. Riječ je o Josipu Vukičeviću i Niku Škugoru. Vukičević se vraća u trenažni proces nakon ozljede koja ga je na četiri mjeseca udaljila s parketa, dok su Škugoru stigli svi papiri iz Njemačke, pa se od početka priprema priključio treninzima koje vodi Jelovčić.

Inače, prvu prvenstvenu utakmicu u proljetnom dijelu Crnica igra 16. veljače na Baldekinu protiv Nacionala. Podsjetimo, prvi dio prvenstva Šibenčani su završili na šestom mjestu, s dobrim izgledima za plasman u play-off.

25. travanj 2024 00:49