StoryEditorOCM
Mali nogometMali nogomet

Crnica ostala bez trofeja: Torcida slavila u dramatičnoj završnici i osvojila Kup Dalmacije (FOTO)

20. prosinca 2017. - 11:01

U finalu malonogometnog Kupa Dalmacije, u dramatičnoj utakmici, punoj preokreta, Torcida, inače predzadnja u Drugoj HMNL, slavila je u punoj maloj dvorani na Gripama, protiv Crnice, šestoplasirane iz Prve HMNL.  Epitet favorita na papiru, koju je uoči susreta ponijela Crnica, koju je vodio veliki Robertino Jelovčić, nije značilo puno. Jer, s druge strane je bila Torcida.

Sama, utakmica, od samog početka, bila je više nego uzbudljiva. Odlično posložena Torca odmah je krenula u napade, igralo se više na polovici Crnice, što je rezultiralo vodstvom domaćina u 8. minuti. Zabio je Milan Družijanić. Crnica je odmah krenula po izjednačenje, koje je stiglo u istoj minuti, i to autogolom Mije Mišerde, kapetana i jednog od najboljih igrača Torcide. Ipak, to Torcu nije pokolebalo, pa je četiri minute kasnije stigla do novog vodstva. Crnica izjadnačava na 2:2, Torcida opet prelazi u vodstvo 3:2, i tim se rezultatom otišplo na odmor.

No, odmah s početkom mastavka, Crnica izjednačava, i tu dolazi do preokreta. Crnica ubrzo povećava na vodstvo od 4:3. Torcida potom dugo lomi goste, koji su mogli i povesti 5:3, ali im to nije uspjelo. Torcida izjednačuje, a u zadnjim minutama obje su momčadi mogle stići do pobjede. Ipak, otišlo se na penale, gdje je bila bolja Torcida, zahvaljujući prije svega odlično postavljenom vrataru Damjanu Odiseju Vranjkoviću.
 

20. travanj 2024 11:02