StoryEditorOCM
Mali nogometIzostalo čudo

Favorizirani Split Tommy slavio na Baldekinu; Crnici bolji dojam od konačnog rezultata (FOTO)

9. prosinca 2017. - 21:43

Split Tommy nije bio darežljiv prema svojim domaćinima Crnici premda je vrijeme darivanja. Favorizirani Splićani nisu dopustili, nakon poraza u Makarskoj, da izgube i drugi dalmatinski derbi za redom. Pobjedom na "vrućem" gostovanju na Baldekinu zadržali su nadu da se mogu okititi titulom jesenskog prvaka. Premda, sve u svojim rukama drži Fustal Dinamo koji u posljednjem kolu ide na noge Novom vremenu.

S druge strane, novopečeni prvoligaš iz Šibenika nije uspio položiti na pleća i drugog dalmatinskog rivala uzastopce, nakon što im je to uspjelo prošlog vikenda sa Squareom u Dubrovniku. Utjeha Šibenčanima može biti da su ostavili dobar dojam u srazu s viceprvakom države koji ove godine ima jasnu ambiciju da ode i korak dalje.

Prve tri minute Split je imao apsolutnu kontrolu zbivanja na parketu. No, bila je to jalova inicijativa. Jer, domaći su poveli prvi put kad su prešli centar. Loptu je Splićanima ukrao Stjepan Perišić, pobjegao u kontru, zarolao vratara Luketina i pogodio praznu mrežu.

Prvu ozbiljniju prigodu za goste imao je Ćorluka, ali je njegov udarac prošao pored vratnice. Dapače, mogao je Vuković iz još jedne polukontre i podebljati vodstvo domaćih. Uspio je svladati i Luketina. Međutim Grcić je izbio loptu s gol crte. Konačno, poravnao je Split u 11. minuti kada je Luka Pavić prsima u mrežu Miškovića skrenuo jedan oštar centaršut Novaka.

Poslije toga je dugo vladao mir na Baldekinu. Sve do ulaska u zadnju minutu prvog poluvremena kada su domaći imali dvije lijepe prigode da odu s vodstvom na veliki odmor. Najprije je Vuković prijetio zaprijetio dvaput u istom napadu. Prvi njegov udarac skinuo je Luketin, a drugi na vratnici. Na konsu, 15 sekunid prije poluvremena domaći su "uprskali" kontru 3 na 1. Točnije Luketin je obranio udarac Radića.

Potpuni preokret gosti rade u samo dvije minute drugog dijela. Prvo je "crne" u 24. minuti doveo Luka Ćorluka, iznenadivši obranu domaćih. Već u 26. minuti je dva razlike za Split, jer kapetan Suton zabija poslije udarca iz kuta. Očajnički je Crnica pokušala smanjiti prednost, no i kada bi se našli u prigodi nesavladiv je bio Luketin. Crnici se "va banque" pristup obio o glavu u 36. minuti kada je točku na i stavio Kosor.

Evo kako je mladi igrač Splita prokomentirao utakmicu:
- Loše smo otvorili utakmicu, primili smo gol iz polukontre, no nastavili smo igrati svoju igru. Pokazali smo karakter, vratili se iz minusa i na koncu pobijedili. Mislim da je publika mogla uživati u lijepom futsalu- kazao je Filip Kosor.

Dragan Vuković, igrač Crnice mogao je samo čestitati protivnicima:
- Split je pokazao da je najveći favorit za osvajanje naslova. Za nas je ovo bila najteža utakmica do sada, što se tempa tiče. Imali smo svoje prigode, međutim vratar Splita Luketin je dokazao zašto je najbolji u Hrvatskoj. Dali smo sve od sebe i ostaje žal što nismo nastavili niz bez poraza- rekao je Vuković.

Crnica- Split Tommy 1:4 (1:1)
ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 400. Suci: Josip Dujmić (Rijeka) i Sendi Soldatić (Potpićan). Strijelci: 1:0 Perišić (3), 1:1 Pavić (11), 1:2 Ćorluka (24), 1:3 Suton (26), 1:4 Kosor (36). Najbolji igrač: Žarko Luketin (Split Tommy)
Crnica: Mišković, Jurin, Žumberac, Marčić, Škugor, Pavić, Mijat, Vuković, Ljubić, Perišić, Šamija, Radić.
Split Tommy: Luketin, Kosor, Grcić, Ćorluka, Suton, Perić, Marić, Jukić, Tešija, Sekulić, Novak.

16. travanj 2024 16:58