StoryEditorOCM
Mali nogometTeško protiv "studenata"

Rulet penala: Vratar Mišković uveo Crnicu u finale Kupa Dalmacije

6. prosinca 2017. - 10:43

Malonogometaši šibenske Crnice plasirali su se u finale Kupa Dalmacije. Očekivano. Ali, način na koji su to napravili bio puno teži od očekivanog. Naime, Šibenčani su, na Baldekinu, tek poslije izvođenja penala svladali splitski studentski klub Universitas 4:3. U regularnom dijelu bilo je 2:2. Onda je u ruletu penala presudio vratar Šibenčana Mišković obranio udarce Anti Rađi i Franku Biliću i odveo Crnicu u finale.

Dakle, novopečeni drugoligaš silno je namučio favoriziranog prvoligaša. Da će biti tvrd orah, Splićani su dokazali već u 5. minuti kada su poveli golom Mijića. Crnica je izjednačila šest minuta kasnije pogotkom Josipa Radića. Tim rezultatom otišlo se na odmor.

Crnica tek s igračem više u 31. minuti preko Pavića dolazi u vodstvo. Činilo se kako će domaćini ipak privesti utakmicu kraju bez stresa, ali 56 sekundi prije kraja poravnava Nazlić.

Tako se pristupilo izvođenju penala, gdje se u šibenskom junaka prometnuo vratar Mišković. Iduću utakmicu Crnica igra na Baldekinu u subotu. Riječ je o prvoligaškoj poslastici, budući da u Šibenik stiže snažna momčad Split Tommya. Utakmica počinje u 19 sati.

MNK CRNICA: Mišković, Radaj, Marčić, Jurin, Žumberac, Škugor, Pavić, Mijat (kapetan), Vuković, Perišić, Ljubić, Šamija, Perić, Radić;
Trener: Robertino Jelovičić; Pomoćni trener: Andrija Bakula

MNK UNIVERSITAS: Bilić(kapetan), Perković, Mijić, Crnjac, Rađa, Taći, Bezmalinović, A. Peša, D. Peša, Moro, Nazlić;
Trener: Tonći Bokan

19. travanj 2024 11:56