StoryEditorOCM
Mali nogometSlavlje Crnice

Šibenčani u Dubrovniku ostvarili prvu gostujuću pobjedu; Šamija zabio hat trick

Piše H.Miočević
2. prosinca 2017. - 09:54

U trećem uzastopnom dalmatinskom derbiju MNK Crnica je gostovala u Dubrovniku kod MNK Squarea i ostvarila prvu ovosezonsku gostujuću pobjedu. U samom početku bila je to izjednačena utakmicau kojoj je Crnica solidno kombinirala, a domaćin uglavnom bio opasan iz pogrešaka Crnice. U 2.minuti na dodavanje Radića Pavić ne pogađa. U 4.minuti nakon greške Šamije Rezo pogađa okvir gola, a samo minutu kasnije Rezo opet krade loptu, opalio je nespretno, ali lopta završava iza Miškovića za 1:0. U 6.minuti kombinacija Šamije i Škugora, ali Šamija ne uspjeva pogoditi za poravnanje. U uvodu utakmice Square je bio vrlo agresivan kako se i očekivalo dok je Crnica igrala u grču što je pomalo nejasno s obzirom da domaćin nije u ničemu kvalitetniji. U 9.minuti kapetan gospara Cvjetković prolazi lijevom stranom kao Stradunom, sjajno upošljava Tikvicu, ali Mišković je spreman na vratima. U 10.minuti Turuk brani pokušaj Perišića sa desetak metara iskosa.

Sredinom prvog dijela Crnica je preuzela inicijativu, ali nije bila dovoljno opasna u svojim nastojanjima. U 11.minuti ozljedio se ponajbolji igrač Squarea makedonac Leovski i napustio je igru s bolnom grimasom na licu. U 12.minuti nakon proigravanja Perišića Žumberac pokušava zabiti, ali Turuk je sjajan na vratima i odbija u korner. Nakon dobro izvedenog kornera Šamija neobranjivo pogađa za 1:1. U 13.minuti Cvjetković prolazi Perića koji ga povlači za dres i opravdano zarađuje žuti karton.

Odmah nakon toga Perišić griješi, Tikvicamu krade loptu, ali Mišković spašava. U jednom od sljedećih napada Perić se sjurio prema Turuku, ali Kuraja ga zaustavlja i biva nagrađen žutim kartonom. U 15.minuti Pavić je čak tri  puta za redom mogao poentirati, ali Turuk je čudestan. U 16.minuti Šamija krade loptu Banduru i zabija za 1:2. U 20.minuti Šamija ima priliku povisiti vodstvo, ali ne uspjeva i poluvrijeme završava prednošću Crnice 1:2 .

Odmah na početku drugog dijela Pavić odlično upošljava Radića koji vrlo nespretno reagira u dobroj prilici. U 22.minuti Turuk opet dobro brani priliku Perišića. U 23.minuti Džanković odlično prolazi, ali gađa pokraj gola, a potom Mišković rutinski brani Kuraji. Nakon promašaja Squarea Dragan Vuković je neumoljiv na drugoj strani i pogađa za 1:3 ispod Turuka. Gospari pokušavaju s igračem vratarom, a Šamija je odmah mogao kazniti njihovu igru, ali bio je neprecizan nekoliko centimetara. U 28.minuti opet Kuraja pokušava, ali Mišković je siguran. Odmah potom dva akumulirana pravi Crnica u kratkom vremenu, a Mišković opet u dva navrata superiorno brani udarce Cvjetkovića i Reze.

U sljedećem napadu Pavić prima dubinsku loptu, ostavlja je za Mijata na šest metara koji kapetanski zakucava za visokih 1:4. U 31.minuti Perišić pravi peti akumulirani, a Rezo zabija za 4:2. Nakon pogotka Square je opasno stisnuo, a Crnica je bila u strahu da ne napravi šesti akumulirani prekršaj. Square je imao nekoliko prigoda, a najbolju je promašio Rezo u 34.minuti. Minutu nakon opet Mišković brani dobrom Rezi, a u sljedećem napadu Vuković namješta za Šamiju koji zabija za 2:5 i postavlja svoj hat-trick. U 37.minuti Dragan Vuković prolazi kao brzi vlak i zabija za 2:6. Do kraja utakmice rezultat se nije mjenjao i Crnica je tako raspjevana napustila Gospino polje. 

Velika je  ovo pobjeda šibenskih malonogometaša i sad puni samopouzdanja možemo dočekati lidera prvenstva Split Tommy na Baldekinu. Biti će to još jedan pravi dalmatinski derbi, a odigrati će se u subotu 9.12. u 19:00 sati na Baldekinu. Prije velikog derbija, Crnica će igrati utakmicu polufinala kupa Dalmacije Mnk Crnica - Mnk Universitas Split koja će se odigrati u utorak 5.12. u 18:30 sati također na Baldekinu.


MNK SQUARE  - MNK CRNICA - 2:6 (1:2)

Strijelci: 1:0 Rezo 5', 1:1 Šamija 12', 1:2 Šamija 16', 1:3 Vuković 24', 1:4 Mijat 29', 2:4 Rezo 32', 2:5 Šamija 36', 2:6 Vuković 37'

MNK SQUARE: Turuk, Cvjetković (kapetan), Rezo, Leovski, Konsuo, Primić, Tikvica, Džanković, Darrer, Kuraja, Perić, Bandur;
Trener: Antun Bačić; Predstavnik kluba: Mato Cvjetković.

MNK CRNICA: Mišković, Radaj, Žumberac, Škugor, Pavić, Mijat (kapetan), Vuković, Perišić, Ljubić, Šamija, Perić, Radić;
Trener: Robertino Jelovičić; Pomoćni trener: Andrija Bakula; Predstavnik kluba: Dragan Mišić.
 

16. travanj 2024 08:14