Poraz u dalmatinskom derbiju Crnica minimalno izgubila u Vrgorcu! Skupo ih koštalo 90 "crnih" sekundi u drugom poluvremenu

Poraz u dalmatinskom derbiju

U dalmatinskom derbiju u sedmom kolu Prve Hrvatske malonogometne lige malonogometaši Crnice poraženi su u Vrgorcu (5:4). Uoči utakmice Šibenčani su se morali pomiriti s činjenicom da Dragan Vuković neće moći nastupiti zbog ozljede zadobivene protiv Osijeka prošlo kolo. Iako se činilo nemogućim prije nekoliko dana, Nikola Pavić ipak je stisnuo zube te nastupio i pomogao svojoj momčadi.

Crnica je vrlo loše ušla u susret, pa je Vrgorac u prve tri minute vodio 2:0 preko Kraljevića i Pervana. Mogao je Vrgorac zabiti i treći u tim trenucima, ali sreća je spasila Crnicu. Nakon prvih pet minuta Crnica je uspostavila ravnotežu, a do kraja poluvremena kontinuirano napadala i promašivala velike prilike. Posebno treba izdvojiti priliku Šamije kada u čistoj prilici nije vidio samog Mijata na stativi te prigode Šamije i Škugora koji su tresli vratnicu.

Još nekoliko izglednih situacija za gol imali su Pavić, Radić, a možda i najbolju Perišić, ali fantastični Herceg na vratima Vrgorca bio je nesavladiv. U zadnjoj sekundi prvog dijela Martinac je mogao povisiti vodstvo Vrgorca, ali promašio je nemoguće i na odmor se otišlo s prednošću Vrgorca 2:0.

U drugom poluvremenu, odmah na početku, Martinac je opet imao sjajnu priliku, ali njegov udarac je otišao malo poviše vratiju. U 25. minuti Stanković pravi prekršaj u šest metara na Mijatu za žuti karton, a Šamija smanjuje na 2:1 iz penala. Nakon toga je uslijedilo "crnih" 90 sekundi u obrani Crnice, koje su kaznili Jurjević i Subotić te odveli Vrgorac na 4:1.

Ipak, na asistenciju Perišića Ivan Škugor u 30.minuti smanjuje na 4:2. U 33.minuti Pervan iz kontre kažnjava napadačku igru Crnice i povisuje na 5:2. U 33.minuti igrač Vrgorca Vuković dobiva drugi žuti-crveni karton, a Radić to kažnjava za 5:3. U 34.minuti Mišković sjajno brani Martincu, a odmah u kontri Škugor ne uspijeva matirati Hercega u odličnoj prilici.

Zadnje tri minute Crnica je napadala s Žumbercom u ulozi igrača vratara, što koristi kapetan Mijat i smanjuje na 5:4 u 38.minuti. U zadnjim trenucima dvoboja mogla je Crnica preko Žumberca i Mijata do poravnanja, ali nije uspjela. 

Poslije poraza u Vrgorcu, Crnica se okreće novom dalmatinskom derbiju, odnosno dvoboju protiv Novog vremena na Baldekinu.

Vrgorac- Crnica 5:4 (2:0)

Strijelci: 1:0 Kraljević '2, 2:0 Pervan '3, 2:1 Šamija '25 (6 m), 3:1 Jurjević '26, 4:1 Subotić '27, 4:2 I.Škugor '30, 5:2 Pervan '33, 5:3 Radić '33, 5:4 Mijat '38.

Vrgorac: Herceg, Kraljević, Jurjević, Martinac, Stanković, Subotić, Raos, Rašić, Pervan, Vuković, Gašpar, Erceg.

Crnica: Mišković, Radaj, Žumberac, Škugor, Pavić, Mijat (kapetan), Vuković, Perišić, Šamija, Perić, Radić.

Naslovnica Mali nogomet