StoryEditorOCM
Mali nogometVratili se pobjedama

"Pali" Osječani! Crnica "krvavo" do tri boda za mir uoči dalmatinskog derbija

12. studenog 2017. - 10:01

Poslije tri utakmice u kojima su upisali samo jedan bod, malonogometaši šibenske Crnice vratili su se pobjedničkim navikama. Na svom Baldekinu, Crnica je u 6. kolu Prve hrvatske malonogometne lige sa 6:4 pobijedila goste iz MNK Osijek Kelme.

U uvertiri ovog dvoboja Crnica je znala da je hendikepirana. Naime, dan prije utakmice na treningu ozlijedio se ponajbolji igrač Nikola Pavić. Crnica je u dvoboj ušla hrabro i odlučno, a Jelovčić je utakmicu počeo u sastavu Mišković, Perišić, Perić, Vuković i Mijat.

Nedostatkom Pavića velika je odgovornost pala na ofenzivce Crnice Škugora, Perića i Vukovića, a svi oni su odgovorili na sjajan način, a posebno Vuković koji je odigrao fantastično. Upravo je Dragan Vuković doveo Crnicu u vodstvo već u prvoj minuti sjajnom reakcijom, da bi Šamija u 5. minuti povisio na 2:0.

Kazna Osječana stigla je u prvom ozbiljnijem napadu, već u 6. minuti kada Mijić smanjuje na 2:1. Mijić je poentirao nakon neodgovornosti u obrani Crnice. Domaćini su težili trećem zgoditku, a nakon sjajne akcije Vukovića lopta je odsjela na gredi, a Perić je gura u mrežu za 3:1 i to u 8. minuti utakmice.

U prvih deset minuta Crnica je osim odlične igre napravila i nešto što baš i nije razumljivo. Naime, već u 9. minuti utakmice Crnica je zaradila pet akumuliranih prekršaja i unatoč borbenoj utakmici do kraja poluvremena uspjela se sačuvati šestog akumuliranog prekršaja. 

Crnica se dobro branila tih zadnjih 11 minuta do poluvremena, a preko Perišića i Vukovića imala je dvije fantastične prigode, ali i nekoliko poluprilika koje nije iskoristila. Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Crnice 3:1.

U drugom poluvremenu opet šok za gledatelje na Baldekinu. U 22. minuti Duvančić vrlo jednostavno postiže pogodak za 3:2,nakon još jedne greške obrane Crnice. Minutu nakon toga Vuković sjajno pogađa prvi kut vratara Osijeka Konrada, a dojma smo da je vratar mogao i bolje reagirati.

Umjesto da se odvoji na tri razlike, Crnica odmah prima zgoditak preko Duvančića. U tim trenucima Crnica ostaje i bez Vukovića, koji se ozlijedio nakon jednog sudara s osječkim igračem i Crnica je prisiljena dalje nastaviti praktički bez najopasnijeg igrača u ovoj utakmici.

U 25. minuti Pandurević radi prekršaj za žuti karton na Šamiji na sedam metara od vrata Konrada. Šamija sam izvodi slobodnjak, lopta se opet odbija do njega koji proigrava Josipa Radića koji pogađa za velikih 5:3. U prvih pet minuta nastavka čak četiri pogotka su postignuta, a onda je usljedilo zatišje do 38. minute.

U tom periodu Osijek Kelme je napravio pet prekrašaja, ali Crnica nikako nije uspjevala iznuditi šesti akumulirani. Umjesto odlaska na tri razlike, dvije i po minute do kraja utakmice Osijek Kelme preko Mijića smanjuje na 5:4 i u tim trenucima ulazi "voda u uši" igračima Crnice. Osijek je nastavio igru s igračem vratarom, a Crnica se dobro branila. Svaku neizvjesnost oko pobjednika otklonio je kapetan Ante Mijat pred sam kraj dvoboja postavivši konačni rezultat 6:4 pogotkom sa petnaestak metara. 

Ovom pobjedom Crnica je vratila mir u svoje redove i sad se mirno može posvetiti dvoboju sljedećeg kola kada gostuje u Vrgorcu.

MNK Crnica – MNK Osijek Kelme  6:4 (3:1)
Šibenik- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 400. Strijelci: 1:0 Vuković (1′), 2:0 Šamija (5′), 2:1 Mijić (6′), 3:1 Perić (8′), 3:2 Duvančić (22′), 4:2 Vuković (23′), 4:3 Duvančić (23′), 5:3 Radić (25′), 5:4 Mijić (38′), 6:4 Mijat (40′).
Crnica: Robert Mišković, Mario Žumberac, Ivan Škugor, Ante Mijat, Dragan Vuković, Stjepan Perišić, Marinko Šamija, Antonio Perić, Josip Radić, Ivan Zorica, trener: Robertino Jelovčić
Osojeik Kelme: Željko Konrad, Matijas Mijić, Josip Šalaj, Andrej Pandurević, Robert Nospak, Marko Jularić, Goran Dakić, Gordan Duvančić, trener: Marin Smoje
 

18. travanj 2024 19:53