StoryEditorOCM
Mali nogometRemi Crnice

Uspinjača Šibenčanima bila previsoko... Od bijelog dresa se oprostio legendarni kapetan Dragan Radman

Piše Šibenski.hr
4. studenog 2017. - 13:33

U četvrtom kolu I. Hrvatske malonogometne lige Crnica i Uspinjača (4:4) odigrali su pravu ljepoticu u kojoj su gledatelji mogli uživati. Prije početka dvoboja od dresa Crnice i službeno se oprostio legendarni kapetan Dragan Radman kojemu je predsjednik Crnice Antonijo Svirčić uručio prigodni uokvireni dres s brojem 7 koji je nosio kao igrač Crnice. 

Uspinjača je tijekom susreta vodila u čak tri navrata, Crnica se uvijek vraćala, da bi na kraju i povela. Kad su svi pomislili da bi to mogla biti druga ovosezonska pobjeda Crnice, Uspinjača je preuzela inicijativu s igračem vratarom i poravnala rezultat koji je ujedno bio i konačni.

U 8. minuti Silvio Toth bio je snažniji i okretniji u jednom duelu sa Žumbercom, došao u posjed nad loptom te matirao rutinirano Miškovića. Šest minuta nakon toga Šamija poravnava rezultat na 1:1. Do kraja poluvremena Crnica je mogla povesti, a posebno izdvajamo priliku Vukovića u 16. minuti. Ipak, na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 1:1.



U drugom poluvremenu, u 22. minuti, ponajbolji pojedinac ovog dvobija Silvio Toth opet dovodi goste u vodstvo nakon još jedne pogreške obrane Crnice. Nedugo nakon toga, poslije dobro izvedenog prekida Antonio Perić pogađa za 2:2. Kad se činilo da se Crnica digla i da će utakmicu okrenuti u svoju korist, Banek dovodi Uspinjaču po treći put u vodstvo.

Bio je to alarm da Crnica napokon počne igrati jednostavnije, agresivnije i brže. Jednu takvu prigodu finalizirao je Ante Mijat u 30. minuti pogodivši za 3:3, nakon što mu je Pavić ostavio povratnu loptu. U periodu od 30. do 37. minute gotovo je nevjerojatno što su promašili igrači Crnice.

Ipak, u 38. minuti Antonio Perić sjajnim udarcem dovodi Crnicu u vodstvo 4:3 za veliko slavlje domaćih navijača. Uspinjača odmah kreće s igračem vratarom te sedamdeset sekundi do kraja poravnava na 4:4 preko Uremovića i postavlja konačan rezultat utakmice.

U sljedećem kolu, u utorak u 20 sati, Crnica gostuje u Slavonskom brodu kod MNK Brod 035.

MNK CRNICA – MNK USPINJAČA  4:4 (1:1)

MNK CRNICA: Robert Mišković, Marko Marčić, Mario Žumberac, Toni Jurin, Ivan Škugor, Nikola Pavić, Ante Mijat, Dragan Vuković, Tonći Ljubić, Stjepan Perišić, Marinko Šamija, Antonio Perić, Josip Radić, Ivan Zorica.

MNK USPINJAČA: Silvio Matijević, Luka Gašparinčić, Krešimir Čosić, Matija Uremović, Ivan Smolić, Silvio Toth, Josip Lazanin, Tino Čirjak, Ivan Piplica, Dario Šestić, Mislav Banek, Antun Janeš, Filip Opuhač.

STRIJELCI: 0:1 Toth (8′), 1:1 Šamija (14′), 1:2 Toth (22′), 2:2 Perić (26′), 2:3 Banek (27′), 3:3 Mijat (30′), 4:3 Perić (38′), 4:4 Uremović (39′)
 

23. travanj 2024 01:20