StoryEditorOCM
Mali nogometCrnica 'na noge' Dinamu

Dvoboj futsal legendi: Tino Jelovčić kontra Miće Martića

27. listopada 2017. - 11:58

Nakon stanke u kojoj je reprezentacija Hrvatske s igračima Crnice Perišićem i Šamijom polučila sjajan uspjeh osvojivši turnir u Kini, nastavlja se natjecanje u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi. U trećem kolu Crnica putuje u Zagreb na "noge" Futsal Dinamu. U dosadašnjem dijelu sezone Futsal Dinamo je odigrao samo jednu utakmicu u kojoj je poražen u Zagrebu od Split Tommya 4:2, dok je utakmica drugog kola protiv Nacionala odgođena zbog obaveza Nacionala u Ligi prvaka. Futsal Dinamo u ovoj sezoni izgubio je neke bitne igrače, poput Penave, Horvata i Ziberija koji su otišli u druge sredine, ali je zato dao priliku svojim mladim igračima koji su se pojavili na velika vrata.

U ovoj utakmici bit će zanimljiv dvoboj na klupama, na kojima sjede dvije legende hrvatskog futsala. S jedne strane Mićo Martić, a s druge Robertino Jelovčić.
U najavi dvoboja trener Šibenčana Robertino Jelovčić naglasio je nekoliko detalja:

– Jedva čekamo dvoboj protiv Dinama i maksimalno smo motivirani i željni dobre predstave. U proteklih 7-8 dana malo nas je na treningu poremetio izostanak Perišića i Šamije koji su s reprezentacijom išli u Kinu. Perišić se vratio ozlijeđen, ali nadam se da će za ovaj dvoboj bit zdrav kao i svi ostali, jer to je prvi preduvjet da pariramo Dinamu i iznenadimo ih. Posebno će mi biti drago sresti se s Mićom Martićem, mojim starim prijateljem kojeg iznimno cijenim. Nadam se da ću na kraju utakmice biti bolje volje od njega – istaknuo je Jelovčić.

Mićo Martić, trener Futsal Dinama i izbornik Finske, najavio je dvoboj između Futsal Dinama i Crnice kazavši:
– Očekuje nas velika bitka i tvrda utakmica. Crnica je ozbiljna ekipa, dobro vođena i ima odlične igrače, a u ovom dvoboju obje ekipe idu na pobjedu. Jelovčića izuzetno cijenim kao čovjeka i kao trenera i drago mi je što ćemo se sresti. Radi se o jednom od najboljih igrača svoje generacije uz Roberta Grdovića i Nikolu Tomičića. Kao trener, gdje god je radio imao je sjajne rezultate. Od moje momčadi u ovoj sezoni imam visoka očekivanja. Imamo zaista mnogo mladih igrača i svakako želimo ući u play off, a dalje kako bude – rekao je Martić.

Utakmica između Futsal Dinama i Crnice igra se u petak u 20.15 sati u "dvojci" zagrebačkog Doma sportova. Crnica će se Futsal Dinamu suprotstaviti u svom standardnom sastavu, a na klupi će se naći i dvojica juniora koje je trener Jelovčić odabrao: Robert Mišković, Filip Radaj, Mario Žumberac, Ivan Škugor, Nikola Pavić, Ante Mijat (kapetan), Dragan Vuković, Stjepan Perišić, Marinko Šamija, Antonio Perić, Josip Radić, Tonći Ljubić i Toni Jurin.

19. travanj 2024 02:35