StoryEditorOCM
Mali nogometPremijera za pamćenje

"Luda" utakmica u Sutinskim vrelima: Crnica ispustila pobjedu u posljednjim trenucima protiv prvaka Hrvatske

8. listopada 2017. - 14:33

Novopečeni šibenski prvoligaš Crnica vjerojatno će doživotno pamtiti svoju premijeru u 1. HMNL. U Sutinskim vrelima momčad Robertina Jelovčića hrabro se suprostavila momčadi Nacionala, aktualnim prvacima Hrvatske, momčadi koju vrlo brzo očekuju nastupi u Ligi prvaka. Četrnaest pogodaka i čudesnih zadnjih deset minuta dvoboja, period je koji će svi akteri u dvorani dugo pamtiti. 

Za ukupni dojam u prvoligaškom debiju Šibenčani zaslužuju "čistu peticu". Naime, tijekom cijelog susreta Crnica je gradila igru i napadala, a Nacional je ukupno pet od sedam zgoditaka dao iz čistih kontri i dobrih otvaranja prema naprijed. Tomu je malo i kumovala i nonšalancija kod nekih igrača Crnice koji kao da ponekad nisu bili svjesni da igraju protiv igrača koji kažnjavaju svaku priliku.

Na poluvrijeme je Nacional otišao s minimalnom prednošću od 3:2 i svih pet zgoditaka je postignuto u periodu od 10. do 20. minute. Od 20. do 30. minute bilo je mrtvilo u igri i pravo zatišje pred buru u kojem jedino možemo izdvojiti pogodak Andre Gomesa za 4:2 u 24. minuti.

Ono što je najzanimljivije dogodilo se u finišu dvoboja. Najprije je Crnica u 32. i 33. minuti preko Žumberca i Pavića izjednačila na 4:4 i Šibenčane je tada uhvatila prva euforija koju je opet primirio Andre Gomes zabivši pogodak u 34. minuti za 5:4. Uporna Crnica nije posustajala i Pavić u 38. minuti poravnava na 5:5. Tih pola minute dok je hvatala rezultat Crnica je igrala sa Perišićem u ulozi igrač-vratar.

Na semaforu je u tim trenucima bilo 1:30 do kraja dvoboja, a Crnica je bivala sve opasnija. Nakon proigravanja Mijata iz auta za prvo vodstvo gostiju na utakmici zabija Marinko Šamija minutu i dvije sekunde do kraja dvoboja. Nacional se ne miri s porazom nakon što je cijeli susret vodio i iskusni Španjolac Juan Puertas pogađa za 6:6 točno 40 sekundi do kraja.

Kada se činilo da bi to mogao biti konačan rezultat ukazuje se Nikola Pavić i sjajnim udarcem sa 7 metara  zabija za 6:7 samo 15 sekundi do kraja. U samoj završnici Mijat i Perišić su kontrolirali jednu loptu točno ispred klupe Crnice, a Bartolucci je bio spretan i uporan, nekako ju je uzeo i proslijedio do Andre Gomesa koji je svoju sjajnu igru okrunio petim zgoditkom i postavio konačni rezultat utakmice 7:7. Crnica se bunila da je to bio prekršaj Bartoluccija, ali suci su bili odlučni i priznali zgoditak , a Perišića "nagradili" sa žutim kartonom zbog opomene. 

Crnica je na tribinama imala sjajnu posjetu svojih simpatizera koji su došli kako bi uživo posvjedočili povijesnoj utakmici za klub. Zadovoljna Crnica se okreće drugom prvenstvenom kolu kada na Baldekinu gostuje zagrebački Alumnus. Utakmica se igra u subotu 14.10. u 19:30 sati.

FC NACIONAL - MNK CRNICA - 7:7 (3:2)
FC NACIONAL: Pavlić, Cardozo, Andre Gomes, Matan, Puertas, Mravunac, Borković, Pajalić, Bartolucci, Vuk, Vuković, Matković.
MNK CRNICA: Mišković, Pavić, Mijat, Perišić, Šamija, Radaj, Žumberac, Ljubić, Škugor, Vuković, Perić, Radić.

Strijelci: 1:0 Gomes 9.min., 1:1 Šamija 15.min., 2:1 Puertas 16.min., 2:2 Šamija 17.min., 3:2 Gomes 19.min., 4:2 Gomes 24.min., 4:3 Žumberac 32.min., 4:4 Pavić 33.min., 5:4 Gomes 34.min., 5:5 Pavić 37.min., 5:6 Šamija 39.min., 6:6 Peurtas 40.min., 6:7 Pavić 40.min., 7:7 Gomes 40.min.

24. travanj 2024 08:00