StoryEditorOCM
Mali nogometMAJSTORI FUTSALA

Šibenski malonogometaši pripremaju se za svoju prvu sezonu među elitom: Crnica protutnjala Triljom, u nedjelju spektakl na Baldekinu

Piše Josip Čaleta Car
14. rujna 2017. - 19:55

Nakon dugih godina apstinencije Krešimirov grad ponovno ima prvoligaša u futsalu - Crnicu. Čelnici kluba s Antonijem Svirčićem na čelu dobro su posložili momčad za nadolazeće prvenstvo koje starta 6. listopada. U prvom kolu Šibenčani gostuju kod aktualnog prvaka Nacionala u Zagrebu, dok će službeno predstavljanje pred šibenskom publikom imati u 2.kolu protiv zagrebačkog Alumnusa.

Crnica je od 4. rujna u trenažnom procesu, a radi se svaki dan. U sklopu toga odigran je i turnir u Trilju, gdje su se uz istoimenog domaćina našla i tri prvoligaša - Split Tommy, Vrgorac i šibenska Crnica. Šibenčani su zasluženo ponijeli epitet najbolje momčadi, jer su u polufinalu sa 4:0 savladali Vrgorac, dok su u finalu bili bolji od splitskog Tommyja sa 5:1. Bez obzira na činjenicu da su Splićani nastupili bez reprezentativaca, ova pobjeda pokazuje kako je Crnica na dobrom putu.

- Moramo biti zadovoljni s onim što smo pokazali u Trilju, jer i mi smo u fazi uigravanja. Bilo je promjena u sastavu, tako da moramo uigrati nove igrače od kojih očekujemo da budu pojačanja. Uz to nismo bili ni kompletni, tako da sam zaista zadovoljan, a pravu sliku očekujem da vidimo na našem turniru - istaknuo je Roberitno Jelovčić.

Šibenčani su na turniru u Trilju nastupili bez Perića, Šamije i Žumberca koji imaju su imali problema s ozljedama.
- Perić vuče jednu ozljedu još iz Knina, no očekujemo da se priključi ovoga tjedna, dok je Šamija imao lakšu ozljedu zgloba, ali on je već sada u trenažnom procesu. Mislim da će Jelovčić imati sve igrače na šibenskom turniru, tako da ćemo se domaćoj publici moći predstaviti u pravom svjetlu - ističe Antonio Svirčić, predsjednik šibenskog prvoligaša. Crnica je kao cilj prve sezone među elitom istaknula što prije osigurati opstanak, a sve iznad toga bit će potvrda da su na dobrom putu da prerastu u ozbiljnog prvoligaša kojega će se u budućnosti i te kako uvažavati.


Klub u novoj sezoni
Predsjednik: Antonijo Svirčić
Dopredsjednik: Marin Perak
Tajnik: Zoran Rupić
Vratari: Robert Mišković i Filip Radaj.
Igrači: Josip Vukičević, Mario Žumberac, Ante Mijat, Dragan Vuković, Nikola Pavić, Marinko Šamija, Stjepan Perišić, Antonio Perić, Ivan Škugor, Josip Radić.
Trener: Robertino Jelovčić
Pomoćni trener: Andrija Bakula
Predstavnik kluba: Dragan Mišić
Fizioterapeut: Ivan Petrušić
Odlasci: Dragan Radman, Mirko Jurjević, Marko Mihaljević, Vinko Jurković, Josip Bačelić, Marko Peran.
Dolasci: Antonio Perić (Mnk Kijevo Knin), Josip Radić (MNK Kijevo Knin) i Ivan Škugor (MNK Heroji 2007)


Nedjeljni spektakl
Povodom blagdana sv. Mihovila zaštitnika grada, Baldekin će u nedjelju 17. rujna biti domaćin velikog futsal turnira, na kojem će nastupiti eminentni dalmatinski prvoligaši - Split Tommy, Novo vrijeme Makarska, Square Dubrovnik, te domaćin Crnica. Bit će to revija kvalitete, jer Splićani dolaze s devet svojih reprezentativaca predvođenih španjolskim trenerom Victorom Acostom.
Splićani su u pauzi iz Nacionala doveli njihova kapetana Tihomira Novaka, a tu je i slovenski reprezentativac Matej Fideršek. Dubrovački Square okrenuo se makedonskom tržištu, pa će tako ove sezone njihov dres nositi kapetan reprezentacije Makedonije Adrian Micevski, te njegov reprezentativni kolega Igor Leovski. Makarani u svojim redovima imaju Brazilca Dudua, a ove sezone pristupio im je i Igor Otreskar, kapetan slovenske izabrane vrste. Sva ova imena pokazuju da nas u nedjelju očekuje pravi vatromet malog baluna.
Raspored:
16:15 Split Tommy – Square
17:35 Crnica – Novo vrijeme
18:50 Susret za treće mjesto
20:10 Finale

19. travanj 2024 20:01