StoryEditorOCM
Mali nogometVodiški futsal meštri

Heroji u zlatnoj sredini s pogledom prema vrhu

Piše Josip ČALETA-CAR
4. veljače 2017. - 10:36

Iako su im predviđali ples za samo jedne ljeto, vodički Heroji 2007. zasigurno su ugodno iznenađenje drugoligaškog juga. Nakon prve sezone prilagođavanja i rano osiguranog ostanka, već u svojoj drugoj sezoni pokazali su da se dobrim radom može jako puno. Iako lišeni zvučnih imena, Heroji su prvi dio sezone završili u sredini prvenstvene ljestvice na šestom mjestu, iako je moglo i bolje.

– Boli me taj poraz u posljednjem kolu od Porto Tolera, ali neki moji igrači kao da su već bili na pauzi, taj tjedan se loše i treniralo, tako da je poraz bio neizbježan. S ta tri boda bili bismo na samom vrhu, sa svega dva boda zaostatka, no treba biti iskren i reći da o naslovu nismo nikada razmišljali – ističe Ivica Podrug, trener koji je od županijskog ligaša stvorio odlučnu drugoligašku momčad.

 

Vodičani su prvi dio završili s 5 pobjeda, 3 poraza i 3 neodlučena ishoda, uz 45 postignutih i 32 primljena pogotka. Ujednačeni su Vodičani i kada su strijelci u pitanju. Prvo ime je Toni Junaković s 9 pogodaka, a slijedi ga Josip Zekonjić sa 7. Momčad je to koja teško prima golove, no isto tako i puno prigoda baci u vjetar.

– Da, nedostaje nam ta mirnoća u završetku akcija, što možemo pripisati mladosti ove ekipe – slaže se Podrug. Vodičani su prema mišljenju njihova trenera prvi dio odigrali dosta korektno, ne odstupajući od zacrtanih planova, a kiksom smatraju neodlučen ishod protiv Murtera pod svojim balonom. Zanimljivo da u sastavu Heroja 2007. u odnosu na prvi dio sezone neće biti baš nikakvih promjena, pa će tako u nastavak ući s potpuno istim rosterom.

– Nismo mijenjali ništa. Mislim da ovi momci imaju karakter, a s jednim pojačanjem ne bismo dobili ništa posebno, možda mjesto više, što nam se ne isplati. Ova mladost ima kvalitetu za sredinu prvenstvene ljestvice, a sigurno je da ćemo gledati i prema nečemu višemu – zaključuje Podrug.

 

U nastavku pred Herojima stoji i težak raspored, uz napomenu kako imaju gostujuću utakmicu više, dok im pod balon dolaze čak četiri ekipe koje su na prvenstvenoj ljestvici ispred njih. Ono što generalno možemo zaključiti je da nikomu neće biti lako protiv Heroja, a svako podcjenjivanje za protivnika može biti kobno. U prvom kolu nastavka prvenstva Vodičane čeka gostovanje kod splitskog Hajduka.


Treniraju već tri tjedna
Vodičani su već tri tjedna u trenažnom procesu, iako se može reći da tek posljednjih dana rade punom snagom, nakon što su se u rad uključili i oni koji su iznijeli prvi dio sezone.

19. travanj 2024 06:00