StoryEditorOCM
Mali nogometDruga HMNL - skupina Jug sve zanimljivija

Zakuhalo se- Kijevo kiksalo, Crnica za petama

Piše Josip ČALETA-CAR
ANTE BARANIĆ/HANZA MEDIA
5. prosinca 2016. - 20:40

Zakuhalo se dobro na drugoligaškom jugu. Posrtanje Kijeva na domaćem parketu, uz neodlučeni ishod Hajduka u derbiju sa Torcidom omogućili su Crnici da se novom pobjedom približi na tri boda zaostatka. Jezera su uspjela iščupati bod u vrućim Grudama, dok je Murter još jednom prosuo dva boda u zadnjim sekundama.

Napominjali su u stručnom stožeru pred ogled sa Portom Tolerom da će to biti sve samo ne lagan susret, no očito je kako njihov vapaj nisu čuli igrači Kijeva, koji su pred dobro popunjenim tribinama kninske dvorane odigrali najlošiji susret od početka prvenstva. Sam početak nije najavljivao ovakav rasplet, pogotovo kada je Šućur u 3.minuti donio prednost Kijevu, no radost je kratko trajala jer su gosti već u idućoj minuti poravnali preko Markovića. U tim trenucima Pločani su osjetili da Kninjani nisu pravi, te preuzeli inicijativu, što je rezultiralo njihovim vodstvom. Od tada pa sve do 34.minute igralo se gol za gol. Pri rezultatu 5.5, gosti ponovno dolaze do prednosti pogotkom Domića, da bi tu naizmjeničnu seriju zaključio Marković četiri minute prije kraja, kada je povisio na 5:7.
Pokušali su igrači Kijeva nakon toga sa vratarom-igračem, no od svega jedino je još gostujući vratar Batinić uspio postići pogodak sa gola na gol u posljednjim trenucima susreta, i tako potvrditi prvi poraz lidera prvenstva. Unatoč činjenici da je Porto Tolero kvalitetna momčad kada nastupa u punom sastavu, ekipa koja može svima zagorčiti život, pa i uključiti se u borbu za vrh, činjenica je da Kninjani nisu bili pravi. Nedostajalo je borbenosti i želje, kao da su ih dosadašnji rezultati uspavali, što ih je koštalo domaćih bodova. Mladi momci predvođeni Palavrom moraju znati da su od ovih fantastičnih rezultata stigli isključivo zahvaljujući radu i sto postotnim davanjem na svakoj utakmici, i samo tako mogu dalje. Pred njima je teška serija derbija koju otvaraju ovoga vikenda kod Hajduka u Splitu.

Dosta se šibenska Crnica pribojavala ogleda sa čvrstim Vodičanima, no na kraju upisali su pobjedu dosta lakše od očekivanog. Doduše razloga za srah je bilo, jer su u ovom susretu nastupili bez kartoniranih Žumberca i Coste, dok je Vukičević još uvijek na rehabilitaciji. Nakon početnog ispitivanja snaga, gdje je bilo vidljivo kako gosti čekaju svoju prigodu i z kontre, u 4.minuti odlično probija desnu stranu Mijat i pronalazi Radmana za vodstvo Crnice. Nakon toga u svega nekoliko minuta domaći su mogli riješiti pitanje pobjednika, jer su se Heroji doslovce pogubili po terenu, no kako niti jednu od prigoda nisu uspjeli realizirati, tako su i Vodičani došli sebi i nekoliko puta opasno zaprijetili. Pogodaka ipak nije bilo sve do 15sekundi prije kraja, kada nakon jedne gužve u kaznenom prostoru Crnice Ledenko uspijeva provući loptu kroz šumu nogu za poravnanje. U nastavku Crnica bolje izgleda na terenu, a do novog vodstva stiže iz prekida. Slobodan udarac izveo je Šamija, koji je nezgodno pogodio Orlovića u prsi, a lopta se odbija ravno na nogu Vukoviću koji ju je samo pospremio u mrežu. Već u slijedećoj akciji novi pogodak, Šamija izbija sam pred Mihaljevića, ali malo iskosa, kada je odlični vratar Vodičana padom suzio kut, Šamija lucidno podbada loptu i laganim lobom mami pljesak dobro popunjenih tribina Baldekina. Junaković je dvije minute kasnije nakon jedne kontre Heroja ponovno vratio svoju momčad u igru, no pogoci Jurkovića i Vukovića riješili su sve dileme oko pobjednika ovoga susreta, a Junković je svojim drugim pogotkom zaključio susret u kom su domaći zasluženo slavili 6:3. Pobjeda Crnice nastavak je pozitivnog niza u koji su Šibenčani ušli i koji ih drži pri samom vrhu.
– Pribojavali smo se ovoga susreta, jer smo igrali bez dva važna igrača, a problema su imali Šamija i Radman, no dobrim pristupom u drugom dijelu smo uspjeli doći do pobjede. Iskreno više sam očekivao od igrača sa klupe, jer samo pristupom mogu dobiti veću minutažu, ali moram priznati da još igramo u grču, no nadam se ovom serijom da ćemo dobiti na sigurnosti, istaknuo je nakon susreta Boro Matan. Šibenčani u slijedećem kolu gostuju kod Mejaša, a Matan zbog kartona neće moći računati na Šamiju i Mijata.

Svi su vjerovali kako će najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, momčad Jezera nastaviti svoj pobjednički niz i na gostovanju kod fenjeraša i debitanta Dube Konavoske, no na kraju otočani mogu biti zadovoljni i sa jednim bodom. Gostovanje u Grudama bilo je sve samo ne ugodno, jer su ih našpanani domaćini dočekali na izuzetno grub način. Već od prvoga sučeva zvižduka bilo je jasno da će domaćini 'ići u kost' u čemu su imali i potporu sudačkog para. U takvoj igri drugom polovicom prvoga dijela momčad sa juga uspijeva postići dva pogotka i na odmor otići sa značajnom prednošću. Ipak kvaliteta Jezera dolazi do izražaja u nastavku kada u 23. minuti smanjuje Stipe Klarin, da bi samo minutu kasnije poravnao Kovačev. Nakon toga u preostalih 16 minuta slijedi sudački show. Prvo su napunili goste penalima i dali prigodu domaćima da iz kaznenog udarca sa 7 metara dođu do pogotka, da bi dvije minute prije kraja svirali i šesti akumulirani prekršaj, no pravda je bila na strani Jezera, koja su tako izvukla bod i živu glavu sa gostovanja u grudama.
– Moram reći da otkada sam u malom balunu ovo nisam doživio. Toliku agresiju, toliko pritiska na suce, stvarno je previše, ali nećemo se žaliti, već ćemo pamtiti – pomalo razočaran doživljenim kazao je Vjeko Klarin. U slijedećem kolu Jezera na svom parketu dočekuju Torcidu.

Teško dišu bivši prvoligaši u ovoj sezoni. Nakon što su do sada ubilježili svega jednu pobjedu, nova prigoda bila je u ogledu protiv Geniusa, koji je na Murter stigao bez dvojice najboljih. Joška Gorete koji je odrađivao kaznu i zauzetog Božinovića. Prvi dio susreta prošao je miroljubivo bez ispaljenog metka sa obije strane. U nastavku do vodstva prvi stižu otočani, a događanja se odvijaju kao na traci. Bogdanović je donio vodstvo koje je trajalo svega minutu, jer Smoljo poravnava, a minutu kasnije Vukić donosi prednost gostima, koja je trajala jednako kao i domaća, jer Mudronja odmah poravnava, a minutu kasnije Kolega donosi prednost Murteru od 3:2. Posljednje minute nude dosta uzbuđenja i kada je izgledalo da će bodovi ipak ostati na Murteru u posljednjim sekundama Olujić postiže pogodak za konačnih 3:3 i novi kiks Murterina, koje u slijedećem kolu čeka teško gostovanje kod vodičkih Heroja.
Rezultati 6.kola: Torcida – Hajduk 3:3, Ustanik – Mejaši 2:2, Duba Konavoska – Jezera 2:2, Kijevo – Porto Tolero 5:8, Crnica – Heroji 6:3, Murter – Genius 3:3
Raspored 7.kola: Mejaši – Crnica, Hajduk – Kijevo, heroji – Murter, jezera – Torcida, Genius – Duba Konavoska, Porto Tolero – Ustanik.

Preneseno iz Šibenskog lista od 10. studenog 2016. godine


Tablica
1. Kijevo 6 5 0 1 44 23 21 15
2. Porto Tolero 6 4 1 1 23 16 7 13
3. Jezera 6 3 3 0 18 6 12 12
4. Crnica 6 4 0 2 29 19 10 12
5. Hajduk 6 2 4 0 20 10 10 10
6. Heroji 6 2 2 2 22 22 0 8
7. Ustanik 6 2 2 2 25 28 -3 8
8. Genius 6 2 1 3 20 26 -6 7
9. Torcida 6 1 2 3 18 21 -3 5
10. Murter 6 1 2 3 22 29 -7 5
11. Mejaši 6 0 2 4 11 32 -21 2
12. Duba Konavoska 6 0 1 5 12 32 -20 1

19. travanj 2024 15:45