StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Šibenka prolaz na završni turnir Kupa Hrvatske traži protiv A-2 ligaša; 'Narančasti' će u Zadru biti lišeni pomoći Funcuta

14. siječnja 2020. - 12:55

U novoj godini košarkaši Šibenke imaju polovičan učinak. Najprije su uvjerljivo poraženi u Gorici, da bi slast pobjede osjetili u zadnjem kolu HT Premijer lige sa Zabokom na Baldekinu.

Sada se 'narančasti' okreću obvezama u Kupu Krešimira Ćosića. U osmini finala put ih vodi u Zadar, 'na noge' tamošnjoj Diadori, jedinom A2 ligašu koji se probio među šesnaest najboljih. Činjenica da je Šibenka igra dva ranga iznad Zadrana stavlja ih u ulogu favorita. Ipak, 'narančasti' dobro poznaju protivnika jer s njim igra njihova juniorska ekipa u istoj ligi. U šibenskom stručnom stožeru specijalist za Diadoru je pomoćni trener Petar Maleš:

- Diadora je naš dugogodišnji sportski prijatelj. S njima igramo A-2 ligu i uglavnom sve utakmice u tom rangu otišle su na njihovu stranu. Zadrani su istinski košarkaški entuzijasti. Vole košarku i u njoj uživaju. Nema dvojbe da će fanatičnom borbenošću na parketu pokušati iznenaditi. No, vjerujem da uz naš pravi pristup ne bi trebalo biti sumnje u konačan rezultat i naš plasman na završni turnir Krešinog kupa. Mi nećemo ništa kalkulirati, ne biramo utakmice i želimo pokazati da smo Šibenka- jasan je Maleš.

Zadrane dobro poznaje i Šibenkin junior Marko Vlaić:
- Svjesni smo da su u Kupu uvijek moguća iznenađenja. Ali, na nama je da opravdamo ulogu favorita. Ne smijemo pasti pod nekakav pritisak i od prve sekunde ozbiljno ući u utakmicu- rekao je Vlaić.

Šibenka će u Zadru zaigrati bez viroznog kapetana Bašića, a upitan je nastup ozlijeđene braće Ivišić.

Također, u školskoj dvorani 'Zadarski škoji' gdje će utakmica biti odigrana neće biti ni šibenskih Funcuta. 'Narančasti' će biti lišeni navijačke pomoći zbog sigurnosnih razloga, jer je riječ o maloj dvorani kapaciteta tek oko 200 gledatelja.

Utakmica Diadora- Šibenka igra se u srijedu u 20,30 sati.

20. travanj 2024 09:32