StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Nova godina- stari problemi: Gorica još jednom deklasirala Šibenku

7. siječnja 2020. - 20:53

Nova godina za košarkaše Šibenke nije počela uspješno kao što je završila stara. Ili, 'narančasti' nakon dvije uzastopne pobjede na isteku 2019. (Hermes i Sonik Puntamika) nisu uspjeli vezati i treću u Gorici.

Čini se kako je momčad nadarenog trenera Josipa Sesara postala 'crna mačka' za Šibenčane budući da im je nanijela i drugi neugodan poraz ove sezone. Zanimljivo, Šibenka u dvije utakmice s Goricom ima skor minus 43!?

Gosti su dobro otvorili utakmicu, posebno su bili šuterski raspoloženi. U prvih deset minuta uporno su rušili status Gorice, koja ima statistički najbolju obranu u ligi. 'Narančasti' su im zabili pet trica za ukupno 26 poena u prvoj četvrtini.

No, već u drugom periodu slika na parketu se počela mijenjati. Silno su gosti patili u skoku. Gorica je dominirala pod obručima u prvom poluvremenu (23:13), što im je omogućilo niz lakih koševa iz kontranapada ili iz 'drugih' napada. Neumoljiv je bio Ivan Vučić koji je zabio 11 koševa za sedam minuta. Unatoč tome, Šibenku je u životu držao dobar šut za tri poena. Gosti su u prvom poluvremenu ubacili osam trica i samo zbog toga su s podnošljivih minus dva otišli na veliki odmor.

Ipak, ubrzo nakon izlaska iz svlačionice šibenska kola počela su nezaustavljivo kliziti nizbrdo. Konačno je Gorica pokazala da zna igrati obranu. Gostima su u šest minuta dopustili svega šest poena. Stao je i šut Šibenke, koja je u napadu postala potpuno bezidejna. S druge strane, 'trpali' su Mazalin, Petrović, Majcunić, Gospić... Sve to rezultiralo je s uvjerljivim vodstvom Gorice (73:58) na koncu treće četvrtine.

Do kraja utakmice, bila je to laganica za domaćine. Inače, u Gorici je za Šibenku debitirao 209 centimetara visoki centar Valentin Jurković, koji je za nešto manje od osam minuta upisao četiri poena i ostao bez skoka.

Gorica - GKK Šibenka 99:80 (20:26, 29:21, 24:11, 26:22)

VELIKA GORICA- Gradska sportska dvorana. Gledatelja 200. Suci: Tomislav Hordov, Krešimir Katić, Marko Mustapić.

Gorica: Miković (11), Vučić (23), Majcunić (14), Petrović (7), Babić (5), Mašić, Papac (2), Mazalin (12), Brzoja (14), Gospić (9), Kapusta (2).

GKK Šibenka: Mileković (3), Šarić (11), Vuko (7), Gulin (2), Bašić (5), Vraneš (15), T. Ivišić (3), Nakić (12), Pleadin, Vlaić (4), Jurković (4), Vladović (14).

24. travanj 2024 11:44