StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

‘Narančasti’ sanjaju sportsku osvetu; Dželalija u potrazi za dvojicom igrača

7. siječnja 2020. - 09:48

Košarkaši Šibenke nisu mogli pretjerano uživati u minulim božićno - novogodišnjim blagdanima. Za njih praktički i nije bilo odmora, jer su minula dva tjedna između utakmica sa Sonik Puntamikom i današnje s Goricom proveli zatvoreni u dvorani na Baldekinu.

 

Spomenutom utakmicom sa Zadranima ‘narančasti’ su prekinuli niz od dva mjeseca bez pobjede na svom parketu. Nadalje, uhvatili su zraka pred nastavak sezone koji im u startu donosi teško gostovanje u Gorici. Riječ je o momčadi koja je jesenas u trećem kolu pobjedom od 24 razlike na Baldekinu otrijeznila one koji su vjerovali u visoke ambicije ovosezonske Šibenke. Doduše, u odnosu na tu utakmicu, večeras će u Gorici istrčati neka sasvim drugačija Šibenka. Nema više trenera Mira Jurića, kojeg je zamijenio Edi Dželalija, dok stanari šibenske svlačionice više nisu igrači Dašić, Cobb i Primorac.

 

Jedan čovjek koji je bio akter te utakmice je Zadranin Ivan Vraneš, tada u dresu Gorice, a večeras u ekipi Šibenke:

 

- Znam dobro momčad Gorice. Ta prva utakmica je bila naizgled laka pobjeda. Međutim, Gorica se tada vrlo dobro pripremila i iskoristila sve greške Šibenke. No, držim da smo vrlo dobro odradili mini ciklus priprema i kako spremni dočekujemo sljedeće razdoblje. Smatram da smo se digli energetski i dodatno uigrali. Stoga u Goricu idemo na pobjedu, kao uostalom i na svaku drugu utakmicu. Naime, ništa drugo se i ne očekuje od momčadi renomea Šibenke - optimist je Vraneš.

 

Međutim, jasno je kako Šibenčane u Turopolju čeka vrlo zahtjevna utakmica. Momčad Gorice koju vrlo dobro vodi trener Josip Sesar nije zaludu pri vrhu tablice. Radi se o ekipi s nizom vrlo iskusnih igrača (Mašić, Babić, Papac...) na koju je Sesar nadogradio nekolicinu potentnih mladića (Mazalin, Brzoja, Kapusta...).

 

- Sesar dobro vrti desetak igrača koji imaju praktički istu minutažu. Imaju dobru kemiju, dugo su zajedno, ali mi svejedno idemo o pobjedu u Goricu - govori centar Šibenke.

 

 

 

Trener Šibenke Edi Dželalija istaknuo je još jednu kvalitetu Gorice:
- Statistički oni su najbolja obrambena ekipa lige. Primaju samo 71 poen po utakmici - podvukao je Dželalija.

 

On je skautirao prvu utakmicu ovih dvaju protivnika odigranu na Baldekinu:
- Naravno, gledali smo tu, ali i druge utakmice Gorice. Čujte, ja taj poraz doživljavam i kao svoj. Činjenica je da Gorica igra kvalitetno te da ima i individualnu kvalitetu. Imaju odličan protok lopte i sve je to zasluga dobrog trenera i kvalitetnog rada. Međutim, vjerujem da smo se i mi podigli kako energetski, tako i što se tiče sinergije u momčadi. Konačno, počeli smo se uigravati kako spada. Držim kako će i Šibenka igrati protočnije i kvalitetnije nego do sada. U svakom slučaju, čeka nas izazovna, zahtjevna i teška utakmica - kazao je trener ‘narančastih’.

 

Trener traži strpljenje

 

Dželalija ističe kako je Šibenka na prekretnici:
- To je točno, i što se tiče trenera i što se tiče igrača. Zato pozivam sve one koji nas vole da nas još malo pričekaju - poziva Dželalija na strpljenje.

 

Strpljenja će navijačima Šibenke trebati i glede prijelaznog roka. Naime, uprava ‘narančastih’ ima pravo do 6. veljače dovesti još dvojicu igrača. Moguće je da novih košarkaša bude i puno ranije, no imena se još uvijek drže u ladici:

 

- Stalno sam u kontaktu s prijateljima, agentima, trenerima, kako bih suzio izbor koji se otvara. Činjenica je da se stvari na tržištu mijenjaju iz trenutka u trenutak - veli Dželalija.

 

Ako se već nije javno govorilo o imenima, onda su se otvoreno spominjale pozicije koje bi trener Šibenke htio ojačati:

 

- Ja bih htio jednog visokog igrača, klasičnu ‘peticu’ koja bi pojačala konkurenciju pod obručima. Također, sjajno bi nam došao jedan ‘combo’ igrač, koji bi mogao pokriti sve tri vanjske pozicije - od ‘jedinice’ do ‘trojke’. Naravno, sve to mora biti u okviru naših financijskih mogućnosti. Inače, htio bih napomenuti da su sve dosadašnje odluke glede igračkog kadra donesene u dogovoru s upravom. Naša suradnja je odlična i dobio sam sve što sam htio. Naravno, htio bih ja imati nekog ‘milijunaša’ u rosteru, ali to je u ovom trenutku nerealno - svjestan je Dželalija.

 

Trener ‘narančastih’ je emitirao i svoju novogodišnju želju:
- Moja želja je da Šibenka igra puno bolje i kvalitetnije nego do sada. Volio bih da mladi igrači participiraju još više, ali i da imamo što više pobjeda na kontu - iskren je bio Dželalija, premda mora znati da razvoj mladih igrača i ganjanje rezultata teško idu u istu rečenicu.

 

Inače, Dželalija se osvrnuo i na grintanja s tribina da mladi malo igraju:
- Poručio bih svim dušobrižnicima da nemaju razloga za bojazan. Što se tiče naših mladih igrača, tu je sve isplanirano. O njihovom razvoju se brine planski i programirano - zaključio je trener Šibenke.

 

Utakmica Gorica - Šibenka igra se danas u 18 sati.

20. travanj 2024 10:45