StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Šibenka prekinula neugodnu seriju na Baldekinu: 'narančasti' mirnije odlaze na božićne blagdane

21. prosinca 2019. - 21:02

Košarkaši Šibenke prekinuli su dugo razdobje bez pobjede na svom parketu, koje je trajalo od 25. listopada kada je na Baldekinu gostovalo Škrljevo. Da mirnije odu na božićne blagdane pobrinuli su se slavljem u 'malom' dalmatinskom derbiju kontra Sonik Puntamike.

Vodila je Šibenka skoro cijelo prvo poluvrijeme. Ponajviše zahvaljujući Nakiću koji je imao simultanku u prvoj četvrtini i Vranešu koji je preuzeo njegovu ulogu u drugoj dionici. Međutim, bila je to manje- više 'klimava' prednost. Zato je gostima bilo dovoljno nekoliko minuta anarhije u igri 'narančastih' da povedu 34:32 pred kraj prvog poluvremena. Najzaslužniji za to što su gosti vodili bio je Emilio Banić, koji je imao dobru šutersku večer. Ipak, serijom 8:0 domaći odlaze mirniji na veliki odmor (40:34).

Ipak, nije to značilo da su 'zeleni' izvijesili bijelu zastavu. I nakon izlaska iz svačionice bili su u utakmici, itekako prijetili i stigli na minus jedan (41:42). No, domaćini opeta daju gasa i rade još jednu seriju 8:0, a potom tricom Nakića prvi put odlaze na dvoznamenkastu prednost (59:48).

Priči je definitivno bio kraj kada je najbolji igrač utakmice Toni Nakić pogodio tricu preko ruke Šime Špralje za (76:64). Doduše, malo se zakompliciralo u završnici kada je trener Šibenke Dželalija poslao na parkete golobrade igrače. Međutim domaći ipak nisu od gotovog napravili veresiju.

Inače, u redovima gostiju zaigrao je i Teo Petani, koji je nekoliko sezona nosio narančasti dres i postao ljubimac Baldekina. Na predstavljanju je dobio pljesak kao da još uvijek igra za Šibenku. Kako su domaćini bili učtivi prema Petaniju, tako je bio i on prema njima, jer se upisao u listu strijelaca tek pola minute prije kraja utakmice.

- Bili smo živi sve do pet- šest minuta prije kraja, poslije toga se nismo uspjeli vratiti u igru unatoč svemu što smo pokušali. Čestitam Šibenki na zasluženoj pobjedi, a nama preostaje samo da se zatvorimo u dvoranu i pripremimo se za iduće utakmice- kazao je Šime Kraljević, trener Sonik Puntamike.

Prvo ime susreta Toni Nakić je istaknuo:

- Bili smo bolji svih 40 minuta. Činilo mi se kao da smo više željeli pobjedu. Nije bilo jedostvano igrati nakon tri uzastopna poraza na Baldekinu. Da nam se desila i četvrta u nizu ne bi bilo mira. Ovako, puno sretniji odlazimo na kratku pauzu- zaključio je Nakić.

Šibenka- Sonik Puntamika 87:80 (21:16, 19:18, 21:18, 26:28)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 500. Suci: Alfred Jovović, Bojan Kruljac, Leo Roglić.

Šibenka: Mileković (7), Šarić (12), Vuko (15), Gulin (2), D. Bašić, Z. Ivišić, Vraneš (11), T. Ivišić, Nakić (24), Pleadin, Vlaić, Vladović (16).

Sonik Puntamika: Jošić (4), Jerkov, Palčić (3), Cvitković (14), Marić (13), Jurjević, Banić (15), I. Bašić, Špralja (9), Popić (8), Petani (3), Segarić (11).

24. travanj 2024 06:50