StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Vrijedan projekt OKK 'Dražen Petrović': Osnovama ovog lijepog sporta naučili su 80 djece

Piše šibenski.hr
17. prosinca 2019. - 16:00

Na najprikladnijoj košarkaškoj lokaciji u Šibeniku, kod Draženovog spomenika na Baldekinu, postavljen je Info-pult projekta ‘Košarka za sve’, čiji je nositelj OKK Dražen Petrović.

Riječ je o drugom od ukupno šest Info-pultova koji će u dogledno vrijeme biti postavljeni u gradu, a na kojima se građani
mogu informirati o detaljima, odnosno o uvjetima sudjelovanja u spomenutom programu, čiji je cilj uključivanje djece i mladih u sport, u ovom slučaju u košarku.

Omladinski košarkaški klub „Dražen Petrović“ Šibenik je u prosincu 2018. započeo s provedbom projekta pod nazivom „KOŠARKA ZA SVE“ koji je osmišljen kako bi omogućio djeci i mladima s područja Šibensko-kninske županije sudjelovanje u sportsko rekreacijskim aktivnostima, uz koordinaciju i vodstvo stručnih osoba u sportu – trenera/instruktora

Djeca i mladi uključeni u projektne aktivnosti, kroz treninge i utakmice, upoznat će se s osnovama košarke, tehničkim i taktičkim komponentama igre, stjecati razne vještine, razvijat će timski i natjecateljski duh što će pozitivno utjecat na njihov psihofizički razvoj, stjecat če nova prijateljstva te ujedno otkrivati svoje, do sada, neotkrivene talente. To je samo dio benefita koje donosi uključivanje u program ‘Košarka za sve’.

Projekt Košarka za sve odnosi se na ciljane skupine djece i mladih čiji su roditelji u nepovoljnijem položaju.To se odnosi na djecu i mlade čiji su roditelj/i nezaposleni, djeca čiji su roditelji korisnici doplatka za djecu, djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca i mladi iz jednoroditeljskih obitelji i djeca i mladi iz obitelji s troje ili više djece.

Kako smo napomenuli da projekt traje od 21.12.2018. do 21.12.2020. godine.

- Nepunih godinu dana je iza nas gdje smo uključili preko 80 djece iz ciljanih skupina, što smo nadmašili naša očekivanja, ali na tome nećemo stati već idemo dalje i cilj nam je bar do kraja projekta uključiti preko 120 djece u program- kazao nam je tajnik OKK D.Petrovića Josip Milaković.

19. travanj 2024 12:53