StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Čišćenje svlačionice na Baldekinu: Cobb otišao - Vraneš došao; Trener Dželalija inzistira na još dva pojačanja

13. prosinca 2019. - 12:48

Sezona na Baldekinu teče daleko ispod očekivanja. Zbog toga su u taboru 'narančastih' poduzeli nekoliko šok terapija. Najprije su posegnuli za smjenom trenera, pa je na klupu Šibenke umjesto Mira Jurića sjeo Edi Dželalija.

Potom je uslijedilo provjetravanje svlačionice. Prvi su kroz izlazna vrata prošli Mladen Primorac i Vladimir Dašić. Posljednji koji je dobio ispisnicu je američki centar Eric Cobb. Dakle, od četiri igrača koja su ovo ljeto došli na Baldekin kao 'pojačanja', ostao je samo jedan- iskusni play Jakov Vladović.

Kako bi popunila rupe pod obručima Šibenka je u prosinačkom mini prijelaznom roku posegnula za 23- godišnjim Zadraninom Ivanom Vranešom. Riječ je o 206 centimetara visokom krilnom centru, koji je prvi dio sezone proveo u Gorici:

- Zadovoljan sam Vranešom. Vjerujem kako ćemo s njim dobiti čvrstoću pod obručima. Radi se o dobrom skakaču, motoričnom igraču- kazao je Edi Dželalija, trener Šibenke.

Prema njegovim riječima, odlazaka s Baldekina više ne bi trebalo biti:

- Što smo očistili, očistili smo- jasan je Dželalija.

Pojasnio je i zašto je raskinut ugovor s Amerikancem Cobbom:

- To se dogodilo na obostrano zadovoljstvo. Niti smo mi bili zadovoljni njegovim igrama, niti je on bio zadovoljan u Šibeniku. Jednostavno, predugo smo čekali, a njegove brojke nisu bile zadovoljavajuće- rekao je trener 'narančastih'.

Budući da se u siječnju ponovno otvara 'mercato' nema dvojbe da će Šibenka na njemu biti aktivna:

- Inzistirat ću na minimalno dva pojačanja- veli Dželalija. Uostalom, Šibenka će i imati samo dva 'žetona', odnosno mogućnost dovođenja još dvojice igrača.

Međutim, primarni zadatak 'narančastih je prekinuti neugodnu seriju od tri poraza (Split, Alkar, Osijek). Prigodu za to Šibenka ima u subotu kada gostuje u Zagrebu kod 'fenjeraša' Hermes Analitice:

- Šibenka u svakoj utakmici treba ići na pobjedu, bez obzira s kojim protivnikom ihgra. Lijepo bi nam sjele dvije pobjede u preostale dvije utakmice (Hermes i Sonik Puntamika) koje igramo do kraja godine- govori Ivan Vraneš, novajlija u redovima 'narančastih'. No, taj rođeni Zadranin dobro poznaje atmosferu na Baldekinu. Kao 19- godišnjak igrao je u ugaslom Jollyu:

- Znam da je u Šibeniku sjajna atmosfera, da je dvorana uvijek puna. Podrška navijača bi nas trebala voditi i na terenu- rekao je Vraneš.

A Ivan Mileković jako dobro zna prilike u Hermes Analitici, gdje je igrao dio prošle sezone:

- Zapeli smo negdje u rupu, tri uzastopna poraza su nam teško pala. Moramo u Zagrebu na bilo koji način izvući pobjedu. Ona bi nam silno značila za popravaljanje atmosfere i podstrek za bolju pripremu za nastavak sezone. Premda je Hermes haklerska ekipa, svakome može zaprijetiti ako ih se ne shvati ozbiljno- kazao je Mileković.

Trener Dželalija nije zadovoljan kako je njegova momčad trenirala preko tjedna:

- Trenirali smo krnje. Ne možemo iz ove kože, jer nam puno igrača ima školske obveze, pa smo na treninzima imali samo pet igrača. Međutim, idemo u Zagreb dobiti. Bit ćemo kompletni, osim braće Ivišić- zaključio je Dželalija.

Utakmica Hermes Analitica- Šibenka igra se u subotu u 18 sati u Draženovom domu u Zagrebu.

22. travanj 2024 06:11