StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Još jedan težak poraz Šibenke na Baldekinu; Trener Dželalija: 'Bez riječi sam, ovo je katastrofa'

7. prosinca 2019. - 20:55

Šibenka nije uspjela prekinuti post od pobjeda koji traje još od 25. listopada i slavlja protiv Škrljeva. Ako su porazi od objektivno kvalitetnijih Zadra i Splita bili podnošljivi, onda je ovaj od Osijeka silno neugodan. Osim toga, trener Edi Dželalija ni u trećem pokušaju nije se osladio pobjedom pred domaćim navijačima.

Prvo poluvrijeme je uglavnom bilo u duhu stare dobre kartaške igre 'tko će manje'. Od dva takmaca u toj igri kao da se više trudila Šibenka. Tako su domaćini poslije šest minuta na kontu imali samo šest poena. U 13. minuti gosti su vodili (20:13), ili u 15. (22:15). Uzalud se trener 'narančastih' Edi Dželalija hvatao za glavu od pogrešaka svojih igrača, ali oni nisu prestajali donositi loše odluke. Prava je sreća što ni Osječani nisu bili previše raspoloženi da iskoriste šibensko predblagdansko darivanje. Tako da su Šibenčani mogli biti zadovoljni što su na veliki odmor otišli sa samo minus četiri (30:34) s obzirom na prikazanu igru.

Ništa bolje nije za 'narančaste' počelo ni drugo poluvrijeme. Otvorene šuteve promašivali su Bašić, Nakić, Vladović,... S druge strane, trice su stavili Jordano i Darling i eto Osijeka prvi put na dvoznamenkastoj prednosti (40:30).

U posljednjoj četvrtini Šibenka je malo priprijetila, spustila se u par navrata na minus šest. Ali, bliže od toga nisu uspjeli doći gostima. Nerijetko su Jordano i društvo iz Osijeka izgledali kao Jordan iz društvo iz Chicaga za blijede 'narančaste' i s nekloliko straktivnih akcija zaključali pobjedu.

- Bez riječi sam, ovo je katastrofa. Kada izađemo na parket, mi nismo ona ista ekipa s treninga. Ne znam treba li ovoj ekipi psiholog? Ako je u pitanju moja odgovornost, to je najmanji problem. Nedopustivo je da imamo 23 izgubljene lopte. Uz sve to, ovaj poraz nije iznenađenje. Pobijedila nas je u ovom trenutku i karakterno i kvalitativno jača ekipa - kazivao je poslije utakmice vidno nezadovoljni trener Šibenke Edi Dželalija.

GKK Šibenka- Vrijednosnice Osijek 74: 85 (11:16, 19:18, 20:28, 24:23)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 500. Suci: Krunoslav Peić (Slavonski Brod), Josip Jurčević (Split), Leo Roglić (Split).

GKK Šibenka: Cobb (7), Mileković, Šarić (6), Vuko (17), Gulin (7), D. Bašić (8), Z. Ivišić, T. Ivišić (6), Nakić (14), Pleadin, Vlaić, Vladović (9).

VROS Osijek: L. Bašić (19), Jordano (11), Filipović, Kujundžić (14), Dmitrović, Ćorić (19), Šarenac (6), Buljević, Darling (16), Lakić.

19. travanj 2024 07:26