StoryEditorOCM
KošarkaTurbulentno je na Baldekinu

'Narančasti' ne znaju u kojem sastavu će se suprostaviti Alkaru; Šibenčani čekaju prijelazni rok kao ozebli sunce

30. studenog 2019. - 13:14

Pred košarkašima Šibenke još jedan je u nizu derbija. 'Narančasti' će u nedjelju put Sinja gdje ih čeka sraz s domaćim Alkarom. Već po tradiciji, radi se o pravom dalmatinskom derbiju. Bez obzira, susreću li se ta dva takmaca u Sinju ili Šibeniku, na njihovim utakmicama vlada istinska košarkaška atmosfera. I ovaj put je sigurno da se neće čuti škripa tenisica, kao u većini hrvatskih dvorana. Uz to, utakmica Alkara i Šibenke koja počinje u 17 sati bit će izravno prenošena na HTV-u 2. Dakle, stvoreni su svi preduvjeti za pravi užitak loptanja pod obručima:

- Čeka nas teška utakmica. Alkar je dobra ekipa, koja puno bolje igra kući. Uz veliku podršku svojih navijača su sigurniji, agreivniji i bolje pogađaju. Međutim, znamo što nas čeka u Sinju, jer smo navikli igrati u takvim ambijentima- kazao je Toni Nakić, ponajbolji igrač Šibenke.

Nakić je istaknuo kako je Amerikanac Neal čovjek koji drži konce u igri Alkara:

- On je play oko kojeg se sve vrti i koji razigrava svoje suigrače. Ali, i drugi igrači Alkara na domaćem terenu daju svoj doprinos i to je snaga Sinjana. A naša snaga bi trebali biti agresivnost u obrani i dobar protok lopte. To su naša oružja kojima bismo trebali 'slomiti' Alkara. Rekao bih da smo spremnija ekipa i da bi kroz 40 minuta na parketu to trebali i potvrditi- veli Nakić.

Najveći problem Šibenke je što uoči gostovanja u Sinju još uvijek nisu načisto tko će sve ući u autobus poslije nedjeljnog objeda. U njemu sigurno neće biti mjesta za Jakova Vladovića, koji je još uvijek ozlijeđen:

- Vladović je u procesu oporavka. Nadam se kako bi mogao zaigrati u idućem kolu protiv Osijeka- izvijestio je Edi Dželalija, trener Šibenke.

Gotovo sigurno kontra Alkara neće zaigrati ni Crnogorac Vladimir Dašić, čiji je ostanak u redovima Šibenke više nego upitan:

- Alkar je ekipa koja je kući puno jača nego vani. Mislim kako njihov trener Damir Milačić izvlači maksimum iz ekipe i kako je on najvažniji faktor u njihovom timu. Inače, jako mi se sviđa kako Alkar igra- biranim riječima govorio je Dželalija o nedjeljnom protivniku.

Međutim, ima i Šibenka svojih aduta:

- Iako je viroza uzela maha, pa smo imali izostanaka s treninga tijekom tjedna, dobro smo radili. Psihološki i energetski smo dobri. Želim da se iz Sinja vratimo s dva boda. Da bismo to uspjeli moramo ispraviti ulazak i završetak utakmice- istaknuo je Dželalija.

Inače, na Baldekinu kao ozebli sunce čekaju prijelazni rok u prosincu. To ne čudi ako se zna kako su ostali bez centra Mladena Primorca, a da je jednom nogom na izlaznim vratima Dašić. Budući da Amerikanac Cobb nije opravdao status pojačanja, a da se datum povratka na parket ozlijeđenog centra Pave Paića ne nazire, jasno je kako u taboru Šibenke vape za visokim igračima.

Međutim, nije samo Šibenka momčad koja traži centimetre i mišiće. Na hrvatskom tržištu prava je pomama za igračima koji pune unutarnje pozicije.

Da na Baldekinu ne sjede skrštenih ruku, govori i podatak kako Nik Slavica već neko vrijeme vježba s ostatkom ekipe. Dakle, nije nemoguće da Slavica ponovno odjene narančasti dres.

Nisu rijetki oni koji zagovaraju i povratak Roka Badžima, a tako kvalitetnog i karakternog igrača zasigurno bi u svom rosteru volio vidjeti i trener Dželalija.

No, otegotna okolnost u pregovorima čelnicima Šibenke je ta što 'narančasti' ne igraju niti jedno jače natjecanje od HT Premijer lige.

18. travanj 2024 09:39