StoryEditorOCM
KošarkaJoš jedan poraz Šibenke u derbiju

'Narančaste' skupo koštao pad koncentracije u završnici; Trener Dželalija: Neki igrači nisu dali ništa, statistika sve govori

23. studenog 2019. - 11:07

'Žuti' su slavili u narančastom grotlu Baldekina. Važna je to pobjeda za Splićane na vrućem terenu, u dalmatinskom derbiju, kojojm su pokazali da nisu baš momčad koja 'skida gaće' kada napusti Gripe:

- Mislim da su to samo glasine. Nama nije toliko bitno igramo li doma ili vani. Mislim da smo to pokazali i pobjedom na Baldekinu u lijepoj atmosferi i pred brojnom publikom- kazao je Toni Perković, playmaker Splita i jedan od junaka pobjede 'žutih' uz Marčinkovića, Gabrića i Baju:

- Ha, ja mislim da je tim pobijedio, a ne neki pojedinac. Željeli smo ovu pobjedu više od svega- rekao je Perković.

Pobjedom u Šibeniku, 'žuti' su kupili i mir u kuću, posebno u kontekstu medijskih napisa kako se treneru Anti Grgureviću trese stolica:

- Treba zadržati mir i staloženost. Moj odnos s momcima više vrijedi od dva boda i mjesta trenera. U Šibeniku nikad nije lako dobiti. Bila je ovo prava utakmica ta svakog igrača. Uvijek mi je drago igrati protiv Šibenke koja ima dobru mladost. Imamo i mi mlade koji igraju sve više i to je dokaz da ima nade za nas. Kamo sreće da u našoj ligi ima više ovakvih utakmica u sjajnoj atmosferi i pred punim tribinama- izjavio je Grgurević.

Manje sreće bilo je u taboru Šibenke. sasvim razumljivo s obzirom na tijek susreta. Od sredine utakmice bilo je izvjesno da će ona otići u neizvjesnu završnicu. Domaći su čak bili u izglednijoj situaciji na šest i po minuta prije kraja kada su imali (67:63) i šut Vuke za tricu. Njegova lopta iscurila je iz obruča, a Šibenka je otklizala u crnu rupu koja je donijela pet minuta bez koša. Pogodio je Cobb za (69:71), ali učinkoviti Bajo i atraktivni Perković u završnici su trasirali put Splitu do pobjede:

- Neću kriti emocije. Baš mi je krivo što smo izgubili. Tužan sam i zbog navijača. Kada se pogleda rezultat zadnje četvrtine (11:21) sve je jasno i tu je kraj priče. Neki igrači nisu dali ništa. Neću ih imenovati, ali statistika sve otkriva- rekao je Edi Dželalija, trener Šibenke.

Šibenka- Split 71:79 (20:21, 19:18, 21:19, 11:21)
ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 700. Suci: Martin Vulić (Zadar), Gordan Terlević (Kastav), Ivan Šverko (Rijeka).
Šibenka: Cobb (3), Mileković (7), D. Šarić (2), Živković, Vuko (12), Gulin (7), Bašić (13), Z. ivišić, T. ivišić (2), Dašić (7), Nakić (18), Vlaić.
Split: Perković (19), Rebić, Kedžo (4), Gabrić (16), Cunningham, Runjić, Marčinković (17), V. Šarić (2), Bajo (15), Vrgoč (2), Morris (4), Rikić.

16. travanj 2024 20:02