StoryEditorOCM
KošarkaEvala vam 'narančasti'

Košarkaši Šibenke domaćini su Dubravi u Vukovaru; Povratak na pobjedničke staze momčad Edija Dželalije traži bez ozlijeđenog Jakova Vladovića

15. studenog 2019. - 11:51

Košarkaši Šibenke u 8. kolu HT Premijer lige bit će domaćini Dubravi u Vukovaru! Naime, Šibenčani i Zagrepčani zamijenili su domaćinstva kako bi uoči Dana sjećanja mogli zaigrati u gradu heroju i na taj način odati poštovanje za sve ono što su tamošnji ljudi proživjeli u jesen 1991. godine. Gesta je to koja zaslužuje naklon do poda:

- Željeli smo odati počast svim žrtvama Vukovara. Mora nam biti na ponos to što igramo u Vukovaru, to više što mi u Šibeniku dobro znamo kako su izgledali ratni dan te '91. Posjetit ćemo groblje, položiti vijence, a potom u dvorani profesionalno odraditi svoje obveze. Srcem i htijenjem moramo opravdati razlog zašto igramo u Vukovaru- kazivao je Edi Dželalija, trener Šibenke.

A profesionalno odraditi obveze iz perspektive Šibenke bi trebalo značiti vratiti se na pobjedničke staze nakon dva poraza u derbijima s Cibonom i Zadrom. 'Narančasti' su protiv Zadrana izgledali puno bolje nego s Cibonom, no konačno bi umjesto poboljšanja umjetničkog dojma na konto Šibenke trebala sjesti i jedna pobjeda. A Dubrava je protivnik po mjeri:

- Očekujem tešku, pravu mušku utakmicu. Ne smijemo se zavaravati da će nam biti lako. Ekipa Dubrave do sada je igrala sve jake utakmice i samo zbog toga ima svega jednu pobjedu. Pojedinačno imaju jako dobre igrače, trener Krunić to jako dobro 'vrti', vidjeli ste da su i Splita držali jako dugo u egalu- govori trener 'narančastih'.

Njegovim trupama posao će biti olakša ne bude li igrao Amerikanac Hortman, jedan od najboljih stranaca u ligi:

- Nemam preciznu informaciju hoće li Hortman igrati. No, prvenstveno nas zanima kako ćemo mi izgledati. Želim da budemo na energetskom nivou, barem kao protiv Zadra. Možda nam malo prebrzo dolazi utakmica s Dubravom. Imamo i dug put do Vukovara. Ali, želim da se svet to zaboravi kad se podbaci lopta- veli Dželalija.

Njegove crne slutnje nakon utakmice sa Zadrom su se ostvarile, jer je zbog rupture mišića ostao bez iskusnog playmakera Jakova Vladovića:

- On će neko vrijeme biti van stroja. Riječ je o ozbiljnijoj ozljedi. Ali, zao se vratio Gulin, koji nije mogao nastupiti protiv Zadra, a vjerojatno bi bio starter. Njegova energija nam treba. Dašić je malo 'šmrcao' tijekom tjedna, pa smo ga poštedili da ga viroza ne uhvati. Očekujem da ćemo biti spremni za Dubravu. Očekujem veliku rotaciju i doprinos mladih igrača- zaključio je trener Šibenke.

Na put u Vukovar će i stotinjak navijača 'narančastih'. Za sve one koji će ostati doma, izravni prijenos utakmice Šibenka- Dubrava je na HTV-u 2 u subotu u 17,15 sati.

19. travanj 2024 07:27