StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Šok terapija na Baldekinu: Jurić 'platio' buletu; Evo kako je sportski direktor komentirao njegovu smjenu

2. studenog 2019. - 13:25

Miro Jurić više nije trener košarkaša Šibenke. Ta odluka uprave kluba objavljena je u subotu ujutro. Za bolje upućene u košarkaška zbivanja na Baldekinu, ta odluka i nije toliko očekivana. Posebice, nakon teških poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva od Gorice (minus 24) i Cibone (minus 34). Takvi udarci nikako nisu bili u skladu s ambicijama kluba koje su išle toliko daleko da bi se Šibenka trebala 'potući' za sam vrh tablice. No, poslije samo šest kola jasno je da takvo nešto nije moguće u trenutačnoj konstelaciji snaga.

Jurić je trenersku poziciju platio klasičnom pričom da je lakše mijenjati trenera nego 12 igrača. Očito, u ruke je dobio momčad koju nije uspio natjerati na 'krv, znoj i suze', o čemu govori i podatak da su ih i Gorica i Cibona pretrčali i nadskakali, a to su elementi košarke gdje su volja i želja na prvom mjestu. I to je Jurićev glavni grijeh. No, to što trenutačno Šibenka ne izgleda onako kako su čelnici kluba zamislili i što je 'na papiru' jača nego na parketu, nije samo Jurićeva krivica. Selekcija je napravljena tako da je Šibenka trenutačno jedna od najsporijih ekipa u ligi. Jakov Vladović i Vladimir Dašić žele svesti igru 'pet na pet', međtuim protiv ekipa kao što su Cibona ili Gorica to nije moguće.

Evo što je o Jurićevoj smjeni rekao Filip Vukičević, sportski direktor Šibenke:

- Odlukom Uprave Šibenke, Miro Jurić više nije trener prve momčadi Šibenke. Napominjem, Jurić nije smijenjen zbog poraza u utakmici s Cibonom. Trenera mijenjamo zbog loše igre cijele momčadi. S obzirom da se ne može promijeniti svih 12 igrača, uvijek je trener prvi na udaru. Stoga smo se odlučili na takvu šok terapiju. A što se tiče igrača, pojedinci koji ne promijene pristup prema treningu i zalaganje u igri, vrlo brzo će dobiti raskid ugovora- kazao je Vukičević.

Inače, Jurić ostaje i dalje u klubu i ubrzo će se znati njegova nova pozicija.

Također, Vukičević je istaknuo kako se intenzivno radi na pronalasku novog trenera, no još niti jedno ime nije iskočilo kao favorit:

- Klub je u potrazi za novim trenerom i njegovo ime će biti objavljeno uskoro- zaključio je sportski direktor Šibenke.

15. travanj 2024 14:47