Košarka Šibenka se vratila na pobjedničku stazu na Baldekinu; Važan uspjeh pred teške utakmice s Cibonom i Zadrom

Košarka

Košarkaši Šibenke vratili su se na pobjedničku stazu na Baldekinu, nakon što su prije dva tjedna protiv Gorice svojim simpatizerima servirali čašu gorkog pelina, budući da su izgubili 24 razlike. Protiv Škrljeva je to uglavnom bila ugodna večer za navijače 'narančastih'.

Šibenka je koncentrirano ušla u utakmicu i odlično izgledala u većem dijelu prvog poluvremena. Točnije 16 i po minuta nakon kojih je na semaforu stajalo (46:26) za domaće. Imala je momčad trenera Mira Jurića nekolicinu napadački raspoloženih igrača. Dobre role imali su Nakić, Vuko, Dašić i Mileković. Jedini koji je 'narančastima' zadavao ozbiljnije muke bio je njihov nekadašnji igrač Zadranin Vrkić, koji je u prvih 20 minuta ubacio 15 koševa. Zanimljivo, prvih 11 ubačaja gostiju na utakmicu bili su Vrkićevi. I onda se Šibenka počela ponašati poput krave koja dade puno mlijeka i onda sve prospe jednim neopreznim potezom. Ili, domaći su koncem prvog poluvremena upali u crnu rupu i za samo tri minute dopustili Škrljevu da se vrati u utakmicu i dođe na minus osam (48:40).

Gosti su koliko- toliko prijetili sve do sredine treće četvrtine (57:51). Onda su najiskusniji igrači Šibenke (Vladović, Dašić i Primorac) uzeli stvari u svoje ruke i serijom 9:0 odveli na plus 15 (66:51).

U konačnici rutinska pobjeda Šibenke i dobar poticaj prije teških okršaja s Cibonom u Zagrebu i Zadrom na Baldekinu.

Šibenka- Škrljevo 82:70 (24:16, 26:24, 16:15, 16:15)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 600. Suci: Martin Vulić (Zadar), Leo Roglić (Split), Roko Hordov (Zadar).

Šibenka: Cobb, Mileković (14), Šarić (4), Vuko (8), Gulin, Bašić (3), Z. Ivišić, Primorac (7), T. Ivišić, Dašić (14), Nakić (15), Vladović (17).

Škrljevo: Pandurić (2), Cvitković, Barnjak (15), Benković, Boban (2), Batur (10), Kolić, Gospić (13), Riewer (7), Bjelanović, Vrkić (21), Šekelja.

Naslovnica Košarka

Najčitanije