StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

'Vruće' na Baldekinu uoči gostovanja Škrljeva: Odakle ćakule o Jurićevoj smjeni!?

Piše Ivo Mikuličin
24. listopada 2019. - 13:23

- Ne znam tko generira te ćakule o mojoj smjeni, ali, vjerujte mi, ne zanimaju me. Tako je bilo i prošle sezone. To su neki čudni, nepoznati izvori dezinformacija. Naravno, bilo bi loše kad bi te glasine imale bilo kakvu vezu s bilo kojim čovjekom u klubu. A ja nastavljam pošteno raditi. Kad forsiraš mlade, onda se i dogode onakvi porazi, kakav smo doživjeli protiv Gorice, a koji silno peče cijelu momčad. Od najmlađeg Pleadina do iskusnog Vladovića. Zašto smo izgledali puno bolje na gostovanju u Zaboku!? Pa zato što smo, konačno, bili kompletni na zadnjim treninzima! Zato što smo u pripremi utakmice igrali pet na pet, skautirali suparnika. Minulih je tjedana uvijek netko nedostajao. Šarić, Paić, Nakić, Bašić, Mileković, Primorac… - kazivao nam je Miro Jurić, trener košarkaša Šibenke. S uvodnom napomenom novinaru u stilu „pucajte“.

 

Teška ozljeda

 

U suvremenoj košarci, zbog sve žešćeg tempa, neizbježna su česta rotiranja. Jurić je, među inim, rotirao tri razigravača. Iskusni Vladović je sa 18 koševa bio najefikasniji, ali je, po očevicima, dobro funkcionirala i petorka, kad se na „jedinici“ našao mladi Ivan Gulin.

 

- Nemojte zaboraviti doprinos Domagoja Šarića. Poslije nekoliko uzastopnih treninga on se posve približio starom izdanju. Mi smo angažirali iskusne Vladovića i Dašića, ali kao trener ne odustajem od mlade osovine Šarić – Nakić – Paić. Prva dvojica, poslije neugodnih ozljede, rastu iz dana u dan, dok ćemo trećeg, Paića, dočekati, nažalost, tek u nastavku sezone. Njegova ozljeda je teža nego što smo mislili – opet će Jurić.

 

Nije samo Gulin na mjestu razigravača bio šibenski specijalitet, koji je Jurić u košarkaškom meniju ponudio domaćinima u Hrvatskom zagorju. Dobro je funkcionirala petorka bez „petice“ ili bez „klasičnog“ centra. Način igre, u kojima se pokretljivošću nadoknađuje manjak centimetra. U tom konceptu iskočio je Tonko Vuko, koji na trenutke silno podsjeća na zaboravljenog splitskog reprezentativca Duju Krstulovića, a koji je protiv Zaboka zabilježio double – double ili 16 koševa i 13 skokova.

 

Ciklus od pet utakmica

 

Pošteno se bori pod obručima, a kad ga krene, ni „trica“ mu nije problem.
- Pobjeda u Zaboku nam je dobro došla prije nimalo lakog ciklusa od pet utakmica, koji nas čeka do kraja studenoga. Škrljevo, Zadar i Split na Baldekinu, a Cibona u gostima. Ne znam kako, međutim, tretirati utakmicu s Dubravom. Kao da smo domaćini, gosti ili kao susret na neutralnom parketu!? Zamijenili smo domaćinstva da bismo 16. studenoga odigrali ligašku utakmicu u Vukovaru. Da se i na taj način poklonimo vukovarskim braniteljima i napaćenom gradu, s kojim kao građani Hrvatske suosjećamo godinama, da ne kažem desetljećima – otkrio nam je Miro Jurić.

 

Tko zna bismo li svjedočili toj domoljubnoj misiji šibenskih i zagrebačkih košarkaša u Vukovaru da nije riječ o obiteljskoj vezi trenera Šibenika Mira Jurića i direktora Dubrave Borisa Gnjidića!? Oni su pašanci, koji su oženili dvije sestre, dvije bivše košarkaške reprezentativke Tihanu i Lidiju Abrlić. Uostalom, i Boris je korijenima vezan za šibenski zavičaj. A to redovito potvrđuje sudjelovanjem na balotaškim turnirima u Srimi ili na Jadriji. Dakako, u momčadi sa svojim pašancem Mirom!

Idući protivnik 'narančastih' je Škrljevo. Utakmica se igra u petak u 18 sati na Baldekinu uz izravan TV prijenos na Arenasportu.

Najvažnija vijest iz tabora Šibenke glasi da su svi igrači spremni, izuzev Pave Paića, koji se polako vraća vježbanju u dvorani. Jedini koji je proteklog tjedna imao manjih zdravstvenih problema je Tonko Vuko, jedan od junaka pobjede u Zaboku. No, i on će istrčati u petak navečer.

Bolest prikovala Ivišiće


Zašto u Zaboku nisu nastupili nadareni centri, braća Ivišić?
Na to pitanje Jurić je imao spreman odgovor. Obojica su, kao i bek Pleadin, izostali zbog bolesti i ozljeda.

25. travanj 2024 14:30