StoryEditorOCM
KošarkaPrvi ovosezonski poraz

Blijeda Šibenka potučena do nogu na Baldekinu: Gorica 'narančastima' očitala košarkašku lekciju

11. listopada 2019. - 22:56

Treća nije bila sreća za košarkaše Šibenke. Dapače, bila je to jedna od neugodnijih večeri za navijače 'narančastih' posljednjih nekoliko sezona u dvorani na Baldekinu.

S pravom su se u taboru Šibenčana pribojavali Gorice, koja im je očitala košarkašku lekciju i zadala vrlo neugodan poraz na domaćem parketu. Prvi ove sezone, ali itekako upozoravajući s obzirom na visoke ambicije koje su istaknuli Šibenčani.

Da će domaći imati velikih problema dalo se naslutiti već u prvih 20 minuta. U prvoj četvrtini još su se nekako 'šlepali' na pogon raspoloženog Milekovića, međutim u drugoj četvrtini na vidjelo su izašle brojne boljke. Posebice u organizaciji napada u kojem se Jurićeva momčad uglavnom se oslanjala na vanjski šut, a on ih nije služio. Dapače, prvo poluvrijeme su završili sa skormnih 23 posto šuta za tri poena (4/17). 'Narančasti' su praktički bili bez unutarnje igre, iako je u petorci počeo američki centar Cobb koji je u šest minuta ostao bez poena. Neraspoložen je bio i Crnogorac Dašić, koji je prve koševe postigao tek u 16. minuti, i to s linije slobodnih bacanja. Uslijed napadačke nemoći, u redove domaćih uvukla se nervoza, što su lukavo koristili vrlo solidno posloženi gosti. Među ostalim, ukrali su nekoliko lopti što im je omogućilo lagane poene i osjetnih (39:28) uoči odlaska na veliki odmor.

Iz svlačionice su Šibenčani izašli nekako odlučniji, ali bio je to u stvari labuđi kraj koji je trajao nekoliko minuta. Ili, do rezultata 44:39 za Goricu. Tada domaćini ulaze u seriju neshvatljivih grešaka. Korake radi Dašić, nesportsku Nakić, uz to napadi su im potpuno bezidejni... Uzalud trener Jurić zove minute odmora i nemoćno širi ruke, kad Gorica u tim trenucima za Šibenku izgleda kao Lakersi iz najboljih dana. U brojkama to znači da Sesarova momčad radi seriju 14:0 za velikih (58:42) na koncu treće četvrtine.Bio je to ponor iz kojeg se Šibenčani nisu znali izvući. Naprotiv, potonuli su još dublje.

GKK Šibenka- Gorica 58:82 (17:14, 14:25, 11:19, 16:24)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 600. Suci: Josip Radojković, Josip Jurčević, Frane Mjeda.

GKK Šibenka: Cobb (3), Mileković (12), Šarić, Vuko (6), Gulin (13), Bašić, Z. Ivišić (3), T. Ivišić (2), Dašić (6), Nakić (5), Pleadin, Vladović (8).

Gorica: Macner, Majcunić (17), Petrović (3), Brzoja (6), Mašić (6), Miković, Papac (2), Vraneš (14), Babić (13), Vučić (7), Mazalin (9), Kapusta (5).

25. travanj 2024 06:12